Zo haal je als moeder het meeste uit je telefoon.

samsung galaxy note 9

weet je dat de galaxy note 9 een heel fijne telefoon voor moeders is?

Onze overgrootmoeders waren helemaal blij met de uitvinding van de stofzuiger, onze oma’s konden niet meer zonder wasmachine, onze moeders zweren bij de magnetron. En wij ? Wij kunnen niet meer zonder onze mobiele telefoon.

We doen er alles mee met die mobiel: communiceren met kinderen, man en vriendinnen, rekeningen betalen, de weg  vinden. Hoe deden we het zonder? En hoe haal je het meeste uit je telefoon?

5 Tips die je helpen optimaal gebruik te maken van je telefoon.

Tip 1 : Zorg voor een goede mobiele telefoon


En omdat we hem elke dag gebruiken en omdat we hem voor zoveel verschillende dingen nodig hebben, willen we een goede, degelijke en betrouwbare mobiel zoals de Samsung Galaxy note 9 kopen

De Galaxy note 9 is een mobiel naar mijn hart. Zo stevig als een tank, en dat mag ook wel met kinderen om je heen, die nergens voor terugdeinzen. Maar met het uiterlijk van een elegante cabrio, het oog wil ook wat tenslotte. Deze “tank” heeft een stevige accu, dat is een pluspunt wat we wel eens vergeten, of moet ik zeggen: een punt dat ons pas weer te binnen schiet als de batterij helemaal leeg is.

Tip 2 : Zo voorkom je een lege batterij.

We willen, zeker overdag, altijd bereikbaar zijn, er kan altijd iets met de kinderen gebeuren.
Dat hoeft nog niet eens een grote ramp te zijn. Soms wil je kind gewoon even je stem horen..
Een lege telefoon is dus het laatste wat je wil…

A ) De juiste lader gebruiken.

Een tip voor het opladen van je telefoon: gebruik altijd de  lader die standaard met het toestel wordt meegeleverd. Die  is afgestemd op de accu die in jouw telefoon zit. Zo zorgt deze altijd voor de goede spanning en de goede laadsnelheid. En natuurlijk kan je in geval van nood wel even een oplader ergens lenen. Maar maak daar geen gewoonte van.

B) Niet volledig opladen.

Je denkt misschien,100% opgeladen, ik zit goed. Maar het is niet  goed voor je batterij. Een volledig opgeladen batterij slijt namelijk sneller. ‘s Nachts je telefoon aan de oplader hangen tot de volgende ochtend is dus geen goed idee. Tip : ik hang hem consequent in op oplader als ik ’s avonds voor de buis schuif. Tegen de tijd dat hij 75 % is opgeladen, haal ik hem eruit.

Tip 3 : Grappige app voor je foto’s

Een van de functies van de mobiele telefoon die ik echt zo leuk vindt, is foto’s maken. Ik blijf het gewoon een wonder vinden, dat je met twee klikken elkaar een foto kan sturen!  Weet dochterlief niet welke jurk ze moet kiezen?? Hup: een selfie naar haar moeder ! Natuurlijk schiet je even snel een foto om vriendinnen of je moeder te laten zien, hoe lief je kleintje ligt te slapen. Maar je foto’s bewerken is ook verschrikkelijk leuk. Weet je wat een grappig programma is : Aviary
Je moet er wel even je weg in vinden, hoor maar dan kan je allerlei grappige elementen en zelfs tekst aan je foto’s toevoegen.

Tip 4 : De weg vinden

Met je telefoon en google maps, vind je de weg sneller en beter dan met een TomTom.
Vroeger moest je ook online zijn wanneer je Google maps wilde gebruiken. Dat is nu niet meer dringend noodzakelijk. In android planet vind je hoe je dat kan doen. En zo word je Samsung je Tom Tom !

En tenslotte de belangrijkste tip van allemaal: Beveiligen

Terug naar het begin van mijn blog : we kunnen niet meer zonder mobieltje, we doen er alles mee!  En daarom is het enorm belangrijk die mobiel met een virtuele ketting vast te leggen. Ik heb de stappen van de consumentenbond keurig opgevolgd : mij  krijgen ze niet !
Want ik moet er niet aan denken dat een vreemde ineens toegang heeft tot de foto’s van mijn kinderen.

samsung galaxy note 9

samsung galaxy note 9

Heb jij nog slimme tips en apps die jij niet kan missen?
Laat het ons hieronder weten.

Lees ook : de mobiele telefoon : hoe heurt het 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *