Opgroeiende kinderen en een mobiele telefoon

telefoon

Heb je besloten dat het tijd is om een mobiel voor je kind aan te schaffen, lees dan vooral verder, want we geven je inzichten waar je op moet letten. Hoewel het vroeger was dat kinderen pas op de middelbare school hun eerste mobiel kregen, is dat nu een stuk eerder. Veel ouders zijn bang om vroeger te beginnen met een mobiel, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig.

Een passend telefoonabonnement kiezen

Als je een mobiel voor je kind wil, dan kun je kiezen uit verschillende opties. Een nieuw toestel in combinatie met een mobiel abonnement, een ouder toestel (van jezelf bijvoorbeeld) met een sim only of prepaid. 

Met telefoon

Een abonnement waar je ook voor een mobiel moet betalen is vaak wat duurder. Het toestel kun je in een keer afbetalen, of in maandelijkse termijnen gedurende de looptijd van het abonnement. De bijbehorende bundels zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Je kunt voor heel veel modellen een mobiel abonnement afsluiten. De nieuwste iPhone, maar ook een ouder model, zoals de Apple iPhone SE met 64 GB. Hoewel kinderen nog redelijk onhandig zijn en soms dingen kwijtraken is het aanschaffen van een nieuw model helemaal niet onverstandig. Het is voor een kind namelijk een grote stap richting een verantwoordelijkheidsgevoel.

Zonder telefoon: sim only

Een sim only abonnement is vaak goedkoop, omdat je niet maandelijks voor een mobiel hoeft te betalen. Wat je wel moet doen is zelf een simlockvrij toestel regelen. Dit kan een oud toestel van je zijn, maar ook een refurbished model. Dat zijn modellen die opgeknapt zijn en weer zo goed als nieuw werken. Een goedkoper alternatief dan een gloednieuw model. Verder zijn ook verschillende bel- en databundels beschikbaar, dus kun je genoeg sim only vergelijken. Je leert je kind een verantwoordelijkheidsgevoel te creëren, zonder dat er grote geldrisico’s aan vastzitten.

Ga je over je bundel heen, dan betaal je sowieso de extra gemaakte kosten achteraf. Maak dus alvast goed afspraken wie wat gaat betalen. 

Zonder telefoon: prepaid

Als je een prepaid bundel hebt, dan kan je de bundel gebruiken tot deze op is. Vooraf koop je het aantal belminuten, sms’jes en data. Daarna is het op = op. Met deze manier heb je volledige controle op de kosten. Tegoed bijkopen kan altijd nog, maar de tarieven zijn vaak wel iets duurder dan bij een abonnement. Toch is deze optie best populair, omdat je kind goed met geld leert om te gaan.

lees ook eens : besparen op je telefoonkosten

of Een speelpaleis voor je kleintje

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *