Zwanger en uitgerekend in de zomer

zwanger in de hitte

Zwanger in de hitte. Je bent zwanger en in de zomer uitgerekend. Dit is natuurlijk fantastisch nieuws! Een nieuw leventje is in de maak en jij wordt mama. Maar hoe is het om zwanger te zijn als het zo heet is? En als je kindje er is, wat voor kleertjes heb je dan nodig? We hebben hier een aantal punten op een rijtje gezet, die belangrijk zijn om te weten voor mama’s in spé.

Zwanger in de hitte

De zon is in de zomermaanden vaak erg krachtig. Het is daarom beter om bij hoge temperaturen niet in de zon te zitten. Zwangere vrouwen voeren warmte namelijk veel lastiger af. Door veranderingen in je hormoonhuishouding wordt echt zonnebaden afgeraden. Er kunnen dan namelijk pigmentvlekken ontstaan en de huid van je buik kan gemakkelijker verbranden doordat deze dunner geworden is

Bevallen in de zomer

Bevallen bij hoge temperaturen is niet gemakkelijk. Tijdens een bevalling moet je lichaam namelijk erg hard werken, waardoor je het automatisch al warm krijgt. Je zal veel gaan zweten en rood aanlopen van de warmte. Gelukkig is er altijd een verloskundige aanwezig die alles goed in de gaten houdt en ervoor zorgt dat je niet oververhit raakt. Een ventilator in je kamer is erg fijn, maar zorg dat deze niet op jou gericht staat.

Geschikte babykleertjes

Aangezien een baby niet kan praten, kan het lastig zijn om er achter te komen of je kleintje het nu warm of koud heeft. Vooral in de eerste week na de geboorte is het belangrijk om de temperatuur van je baby te weten. In deze week hebben baby’s namelijk wat moeite zichzelf op temperatuur te houden. Gebruik een thermometer als je zeker wilt weten hoe jouw baby zich voelt. Later kan je dit met je hand in de nek aanvoelen; voelt deze warm aan, dan heeft je kleintje het ook warm. Koude voetjes zeggen niets over de lichaamstemperatuur, behalve dat je misschien beter even sokjes aan kan trekken.
Een luier en een rompertje zijn meestal al genoeg voor een baby op warme zomerdagen. Op de iets frissere dagen is een broekje over het rompertje of een luchtig shirtje vaak voldoende. Mocht het vrij koud zijn, trek je baby dan een truitje aan. Nog niet zoveel geschikte kleertjes aangeschaft? Bij Zalando vind je allerlei zomerse babykleertjes, zodat je je goed kan voorbereiden op de komst van je engeltje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *