Je kind en de smartphone

kind smartphone

Je kind en je smartphone

Het is misschien niet altijd pedagogisch verantwoord: maar je geeft je kind al snel eventjes je telefoon. Als je in een lange rij voor de kassa staat bijvoorbeeld. Of als je bij je vriendin op bezoek bent en je wil gewoon even niet gestoord worden. En je wil ook niet vragen of je vriendin de tv wil aanzetten.

En laten we eerlijk zijn: ze kunnen zo zoet en lief zijn als ze op jouw telefoon een spelletje mogen spelen. Juist op jouw telefoon…..

Je smartphone is te duur…

Maar je telefoon is je wel dierbaar, je houdt hem graag mooi. En kinderhandjes kunnen volledige ravages aanrichten… Om over laten vallen, boos neergooien nog maar te zwijgen. Het is dus slim een stevige hoes om je telefoon te doen. En een beetje stevige sluiting kan ook geen kwaad.

Wanneer je eens bij Samsung galaxy s8 hoesjes gaat kijken zie je telefoonhoesjes te kust en te keur. Natuurlijk val je op leuke vlinders, of roze flamingo’s. Maar denk even na… Daarmee maak je van jouw geweldige, smartphone  nog meer een spele-dingetje.

Ik zou zeggen: kies voor degelijk en saai.

Daarmee maak je duidelijk dat jouw smartphone niet zomaar iets is, waar je uk in een onbewaakt moment mee vandoor kan gaan. Dat ze blij mogen zijn, dat ze hem nu even( jawel even! ) mogen hebben.

Over onbewaakte momenten gesproken: ik zag een telefoonhoes die je aan je broeksband kan hangen. Ik zeg: ideaal!! Misschien niet toppie elegant, maar ….. je telefoon kan nooit meer uit je tas gegrist worden.

Ach wij moeders moeten zo af en toe afzien…

lees ook: lekker licht met een ledlamp

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *