Tv kijken met het gezin

televisie kijken

Televisie kijken is voor kinderen een fascinerende bezigheid. Ze zitten helemaal in het verhaal en genieten van de wereld vol geluiden, kleuren en bewegingen. Als ouders is het extra gezellig om mee te kijken, al is het ook belangrijk om rekening te houden met het gewenste mediagebruik voor de kinderen. Zij voelen nog niet goed genoeg aan wat het beste is voor hun gezondheid, daarom is het als ouder belangrijk om hier de verantwoordelijkheid over te nemen. Geniet samen van een kinderfilm met gezonde snacks of kijk een aflevering van de favoriete serie die jullie als gezin volgen. Veel kijkplezier!

 

Televisie kijken wordt nog leuker

Vind je het belangrijk dat je een snelle internetverbinding hebt? En word je blij van tv-kijken in haarscherp beeld? Geen vaste telefoon nodig? Dan is internet en tv van Telfort een voordelige oplossing. Je geniet van extra voordeel door dit pakket te kiezen én ontvangt altijd zorgeloos en snel internet. Daarnaast maak je gebruik van populaire zenders en kan je overal in huis en zelfs onderweg televisie kijken. Dat doe je op een tablet, smartphone of een laptop. Ook kan er naar een serie of film op Netflix worden gekeken, deze worden via het tv-menu aangeboden als app. Op Netflix is er zelfs een selectie gemaakt die afgestemd is op kinderen. Hierin tref je films voor het hele gezin en afleveringen voor elke leeftijd.

 

Samen voor de buis

Door voldoende alternatieven aan te bieden, maak je van televisie kijken geen gewoonte. Alternatieven kunnen spelen in een speeltuin zijn, maar ook bordspellen benutten, boekjes lezen, bewegen of door creatief te gaan knutselen. Op deze manier maak je van televisie kijken een leuke beleving die erg gezellig is. Samen naar de televisie kijken kan erg ontspannend zijn. Wissel af wie een aflevering of film uit mag kiezen, zodat iedereen aan de beurt komt. Zet gezonde snacks op tafel (snij komkommers en tomaatjes in stukjes, zet smeersels en toastjes klaar) en ontspan!

 

Veel indrukken

Televisie kijken kan veel indruk maken op kinderen. Daarom is het belangrijk dat je als ouders keuzes maakt wat de kinderen wel en niet mogen kijken. Hou bijvoorbeeld rekening met het advies vanuit Kijkwijzer. Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat ten eerste met het geven van een leeftijdsaanduiding: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar en 16 jaar. Daarnaast zijn er de pictogrammen die de reden van het advies aanduiden: geweld, angst, seks, discriminatie, drugs- en/of alcoholmisbruik en grof taalgebruik.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *