Wanneer moet je beginnen met een eigen mobiele telefoon?

eigen mobiele telefoon

Goede vraag he, wanneer krijgen ze hun eigen mobiele telefoon?

Als ze drie maanden oud zijn, denk ik en naar het kinderdagverblijf gaan. Dan kunnen ze even laten weten of alles goed gaat…
Onzin natuurlijk, maar soms heb ik wel eens het gevoel dat kinderen een mobiele telefoon hebben voor ze geboren worden…

Persoonlijk vind ik het moment dat je je kind een mobieltje geeft, echt een moment dat je wel overwogen moet kiezen. Niet omdat jij toevallig net een nieuwe telefoon gekocht hebt en er dus ineens een telefoon over is. Kindlief staat al naast je met een grote glimlach op het gezicht!! HA!! Een mobiele telefoon! Eindeloos gamen, “ ’s nachts onder de dekens tot je prepaid op is. Dat deed ik toen ik die leeftijd had met spannende boeken. Mijn ouders snapten nooit hoe ik die boeken toch zo snel uit kon hebben! Ik kon namelijk een ongelooflijk onschuldig gezicht opzetten. Dus als die prepaid in no time op is, weet jij nu hoe dat komt.

Een eigen mobiele telefoon op de basisschool?

Zonder dollen, ik ben van mening dat je jezelf een hoop problemen bezorgt wanneer je een basisschool kind een mobieltje geeft.

 eigen mobiele telefoon

Groep 8 is een goed moment. Als ze naar de middelbare school gaan, kan het heel handig zijn om een mobiele telefoon te hebben. Lesuitval wordt via de telefoon bekend gemaakt, afspraken met klasgenootjes gaan via het mobiele verkeer en als je een lekke band hebt, kan je fijn je moeder bellen.

Over het omgaan met pubers en hun eigen mobiele telefoons heb ik twee tips:

Tip 1: maak afspraken en hou je eraan! Mobiele telefoons kunnen behoorlijk verslavend zijn. En als jij het voor EEEENNN keertje goed vindt dat de telefoon tijdens het eten op tafel ligt, komt dat ding er nooit meer van af.

Tip 2: je geeft altijd te weinig beltegoed. De hele klas, wat zeg ik, de hele wereld krijgt meer van haar ouders. Daarom is het goed je kind te betrekken in de keuze van het abonnement. Samen prepaid vergelijken samen beslissen welke vorm gekozen wordt. En daarna pas je tip 1 toe….

lees ook eens:leer je kind over duurzame energie

en wanneer moet je beginnen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *