Hoe een SmartHome helpt bij het vaderschap

bijbelse namen

Wanneer je van een gewone “man” een “vader” wordt, zal er veel veranderen in je leven. Je krijgt opeens veel nieuwe verantwoordelijkheden op je bordje, samen met je partner ga je een drukke, maar tegelijkertijd ook heel bijzondere periode tegemoet. Er zijn gelukkig verschillende producten en diensten om de last het vaderschap wat te verlichten. Daarbij speelt veiligheid een belangrijke rol. Naast een traphekje en klepjes voor het stopcontact kun je ook moderne technologie inzetten, waarmee je van standaard vader naar een “superpappa” kunt upgraden. We bekijken op deze pagina de mogelijkheden die een Somfy smart home biedt om het vaderschap eenvoudiger én leuker te maken. Ook jouw partner en kinderen zullen er blij mee zijn!

Hoe maak je van ieder huis een smart home?

In een smart home worden verschillende apparaten die (deels) zelfstandig kunnen functioneren met elkaar verbonden. Net zoals jouw ledematen samenwerken voor het beste resultaat, komt de potentie van slimme apparaten pas echt tot zijn recht wanneer je deze apparaten koppelt met bijvoorbeeld een Somfy Smart Home systeem. De TaHoma is een kastje dat verschillende slimme apparaten draadloos met elkaar laat communiceren. Dit apparaat werkt overigens niet alleen samen met andere Somfy producten zoals de automatische raamdecoratie, garagedeuropeners en alarmsystemen, je kunt er ook Philips Hue verlichting, een Honeywell thermostaat of luidsprekers met Alexa aan koppelen.

Smart Home als assistent voor vaders

Dit zijn onze tips om als vader jouw verantwoordelijkheden nog beter uit te voeren, met behulp van enkele “upgrades” voor de woning.

1. Geen ruzie meer om de verwarming

Zodra je de Somfy Smart Home installatie hebt voltooid kan een slimme thermostaat je direct veel kopzorgen besparen. Zo kun je de temperatuur in huis altijd op een aangenaam niveau houden, je zult nooit meer ruzie hebben met jouw kinderen over de verwarming. Want een slimme thermostaat past zich steeds beter aan op het gedrag van de bewoners. Zo stap je in de ochtend uit bed en is de douche al lekker warm, wanneer de kinderen van huis gaan hoeven ze niet de verwarming lager te zetten want dat gebeurt automatisch. Zo kun je behoorlijk wat energie (en kosten) besparen.

2. Bescherm jouw kinderen én de gordijnen

Rolgordijnen zijn heel praktisch, zeker in een huis met kinderen, maar die koordjes kunnen veel verzieken. Scheeftrekken van de rolgordijnen, gevaarlijke touwtjes waar kinderen en huisdieren eenvoudig in verstrikt kunnen raken en voortijdige slijtage door het spelen met de raamdecoratie, dat schiet natuurlijk niet op. Neem gewoon elektrische rolgordijnen en bedien ze met een app op je smartphone. Of beter nog, automatiseer de gordijnen door een lichtsensor te koppelen aan de motor van het gordijn. En in de avond sluit je vanuit de woonkamer de gordijnen in de slaapkamer van de kinderen.

3. Houd je kinderen in de gaten

Alle aanstaande vaders beweren dat zij niet de rol van “politieagent” willen spelen, wanneer de kinderen er eenmaal zijn, gebeurt het als vanzelf. Met een IP camera kun je een oogje in het zeil houden, en de kinderen toch wat ruimte geven. Dit soort draadloze camera’s zenden via internet beelden naar jouw persoonlijke account, je kunt via de computer of mobiele telefoon ook live video bekijken. Dat biedt rust wanneer je op kantoor bent, maar het is ook handig om vanaf de zolder even te controleren of de kinderen netjes hun huiswerk maken.

4. Kijk wie er aan de deur staat met Somfy Smart Home

Op welke leeftijd kunnen kinderen veilig de voordeur openen, en voor wie? Als je wilt controleren of de persoon die aanbelt te vertrouwen is, of wanneer je nog even iets tegen de bezorger wilt zeggen, kun je een deurbel met camera en microfoon aansluiten op je Somfy Smart Home netwerk. Je kunt daarbij kiezen of je het slot ook op afstand kunt ontgrendelen. Voorbeeld:Je bent achter in de tuin bezig, er wordt aangebeld. Je kijkt op je smartphone wie er aan de deur staat en waarom. Als alles in orde is kan jouw kind veilig alleen de deur openen en de persoon binnenlaten of te woord staan. Zo kun je ook jouw kinderen op een veilige wijze leren zelfstandig te zijn.

Even tijd voor jezelf

Als laatste nog wat aandacht voor pappa (en mamma); de kinderen zijn naar bed, de ouders ploffen moe maar voldaan op de bank. Met een tik op je tablet sluiten de gordijnen, de lampen worden gedimd en jullie favoriete Spotify mix begint te spelen over de luidsprekers. Even tijd voor jezelf en voor elkaar natuurlijk. En weet je, ook wanneer je geen kinderen in huis hebt zijn de voordelen van een smart home ook heel interessant!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *