de mooiste kinderfoto’s met je smartphone

babyfoto

De mooiste kinderfoto’s met je smartphone maken dat kan !

Je bent op niets meer trots dan je pasgeboren spruit! Vanaf het moment dat je kleintje voor het eerst in je armen ligt, wil je het liefst ieder moment vastleggen voor later. Maar hoe maak je nou die perfecte foto? Met behulp van volgende gadgets en trucjes maak jij moeiteloos de leukste foto’s voor een album vol mooie herinneringen.   

Take a selfie

Als kersverse moeder ben je vaak de hele dag in de weer met je kleintje, maar heb je niet altijd iemand in de buurt om een leuke foto van jullie samen te maken. Zonde, want voor het eerst samen van de glijbaan, op de schommel of dieren aaien op de kinderboerderij zijn juist van die momenten die je voor altijd wilt onthouden. Neem daarom altijd een selfie stick mee in je tas! Er bestaan nu tevens handige mini varianten, die haast geen ruimte in je tas in beslag nemen. Het voordeel is dat je een mooie foto van jullie samen kunt nemen op ieder moment zonder iemand te hoeven vragen en bovendien net zo veel foto’s kunt schieten totdat je tevreden bent.

Extra bijzonder

Met jouw kleine wondertje als model kan een foto al bijna niet meer mislukken, maar je kunt ze natuurlijk wel nóg mooier maken. Bijvoorbeeld met een opzetlensje voor je smartphone. Zo kun je ook met je telefoon een macro, fish eye of wideangle effect creëren. Aan het lensje zit een handig klemmetje, waarmee je het lensje voor de camera van bijvoorbeeld je Huawei P9 Lite kunt bevestigen. Voor het beste effect is het belangrijk om tijdelijk je P9 Lite hoesje te verwijderen. Pas dus wel op dat je in al je enthousiasme niet per ongeluk je Huawei uit je handen laat glippen!

Standaard

Heb je van jezelf niet zo’n vaste hand en maak je liever kinderfoto’s met de zelfontspanner, dan met een selfiestick? Dan blijft het altijd weer een geklungel met het neerzetten van je telefoon. Een speciaal smartphone statief kan een uitkomst bieden. Hiermee zet je je telefoon overal in de juiste positie neer. Een andere mogelijkheid is een telefoonhoesje. Kies bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S7 hoesje  met ingebouwde standaard. Ook hiermee zet je je telefoon eenvoudig neer, alleen kun je hierbij niet kiezen uit verschillende posities. Een groot voordeel is wel dat je een hoesje altijd om je telefoon hebt en dus niet kunt vergeten. Bovendien is je toestel meteen extra beschermd tijdens je fotografeerkunsten.

Handige app voor kinderfoto’s

Bij het fotograferen van je kids moet je vaak snel te werk gaan. Kinderen hebben nou eenmaal weinig geduld en zodra ze iets leuks doen heb je vaak maar een paar seconden de tijd om dit moment vast te leggen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de app Burst Mode. Hiermee maak je in een paar seconden meerdere kinderfoto’s achter elkaar. De app is vooral bedoeld voor het vastleggen van sportactiviteiten, maar is ook perfect om bijvoorbeeld de eerste stapjes mee te vereeuwigen.

Have fun!

Misschien wel het belangrijkste bij het fotograferen van je kinderen is dat ze er plezier in hebben. Kinderen ‘cheese’ laten zeggen en in een bepaalde pose neerzetten komt gemaakt over. Veel leukere kinderfoto’s krijg je wanneer je je kids afleidt door bijvoorbeeld het zingen van een liedje of het maken van gekke geluidjes. Een spontane lach geeft een veel mooier effect. Wees daarnaast ook niet bang om andere emoties te fotograferen. Boze en verdrietige buien horen er nou eenmaal bij en ook dat is leuk om later samen terug te kijken als ze groot zijn.

Volg bovenstaande tips en maak de leukste foto’s voor later! Welke trucjes gebruik jij bij het fotograferen van je kinderen?

Geef een tip en wie weet win jij 25 euro shoptegoed!

Lees ook: Maak de mooiste foto’s van je baby met een spiegelreflexcamera

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *