Tijd om kleding te kopen.

kleding kopen

Kerst kleding kopen, met de koters naar Amstrdam….

In ieder gezin zijn rond de kersttijd tradities en dat is heel fijn, zeker als de kinderen nog klein zijn.
Het geeft structuur en houvast, kinderen houden ervan als ze weten wat er komen gaat. Rust en regelmaat, weet je nog?

In ons gezin gingen we de avond voor “het kerstdiner op school”, naar Amsterdam. Daar gingen we kleren kopen voor de kerst, lichtjes kijken en warme chocolademelk drinken.
Voor de kleren had ik een vast adres, waar we altijd goed slaagden. Ze hadden zo vlak voor kerst steevast een flinke uitverkoop. Dus ik kocht er gelijk kleren voor de hele winter. Klaar is klaar.

Kleding kopen: koop kwalitatief goede !

Hoewel ik een moeder ben, die werkelijk helemaal niks om merken of mode geeft, ben ik wel een moeder die van kwaliteit houdt. Neem Tommy Hilfiger kleding  en zo kan ik er gerust nog wel meer bedenken, ik bedoel kwalitatief goede kleding. Die goed in elkaar zit. Dat klinkt misschien gek, maar er is heel veel kleding waar de naden zo krap zijn, dat je met gemak het kledingstuk kapot trekt.

Daar hou ik niet van, niet in mijn eigen kleding en zeker niet in kinderkleding. Ik wilde mijn kinderen niet leren dat je alles zomaar huppetee in de kliko kan gooien. Zuinig zijn met de aarde, ik leerde het mijn kinderen door het voor te leven.

Goede degelijke kleding gaat beslist twee kinderen mee, dus als mijn kinderen uit hun kleren gegroeid waren gaf ik het aan een ander kind. Ik ken ook moeders die het doorverkochten: ook een prima oplossing.

Soms blijkt duurkoop goedkoop  te zijn: zoonlief wilde alleen maar die ene jas, zo duur, dat ik het hier niet durf te vertellen…Omdat hij – hoe is het mogelijk – ook niks had met merken, zwichtte ik uiteindelijk. Hij heeft vijf jaar met die jas gedaan! Daarna gebruikte ik de jas nog zeker drie jaar als honden uitlaat jas. Uiteindelijk was deze in aanvang prijzige jas, helemaal iet zo duur…

Als we voor beide kinders een tas met winterkleren hadden gescoord, liepen we over de Dam om de kerstboom te bewonderen. En dan was het tijd voor warme chocolademelk. Met slagroom, natuurlijk.Ik kan daar echt heimwee naar hebben, zoveel heimwee dat ik met zoonlief heb afgesproken dat we volgend jaar weer eens samen lichtjes gaan kijken. Als alles weer normaal is.
En dit jaar? Dit jaar gaan kleding kopen online. Mooie kwalitatief goede kleding, sommige dingen veranderen niet. Fijne kerst!

lees ook eens: Door regen en door wind: fietsen met dat kind!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *