Daarom geef je je baby geen honing

honing

Je baby honing geven is echt geen goed idee, ik leg je uit waarom.

Persoonlijk vind ik dat je een baby helemaal geen suiker hoeft te geven, geen echte en geen honing.
Ze zijn echt snel genoeg aan snoep verslaafd, daar hoef jij helemaal niet mee te helpen!
Maar goed, dat weet je zelf eigenlijk ook wel, dus daar hebben we het niet over.

Nu zijn er mensen die geloven dat suiker verkeerd is, maar dat honing geen kwaad kan. Dat is een fabeltje. Zoet is zoet, tenslotte. In je lichaam worden alle soorten zoetstof op dezelfde manier afgebroken. En ondertussen went je kind aan die zoete smaak. Het idee dat honing een minder slechte zoetstof is dan suiker, is geworteld in het feit dat honing wat meer water bevat dan geraffineerde suiker. Daardoor is het dus `minder zoet`. Mensen denken ook vaak dat er nog gezonde voedingsstoffen in honing zitten. Maar omdat het– zoals gezegd – in het lichaam op dezelfde manier verwerkt wordt als suiker, maakt dit geen klap uit.
Wees alsjeblieft niet zo goed-gelovig te denken dat biologische honing, weidebloemen -, koud geslingerde – en weet ik veel wat voor honing nog meer, wel goed zijn. Het is allemaal…jawel: suiker!

Waarom honing voor je baby gevaarlijker is dan suiker.

Clostridium botulinum is een bacterie, die de gifstof botuline aanmaakt.Clostridium botulinum komt voor in  zelf ingemaakte groente en vlees, nu geef je dat naar alle waarschijnlijkheid niet aan je baby, maar het komt ook voor in…..  honing. 

Dit stofje is een naar en gemeen stofje dat een flinke voedselvergiftiging kan veroorzaken. Gelukkig komt het in Nederland niet veel voor. En nog een geruststelling: de meeste volwassen worden hier erg ziek van, maar het heeft zelden een dodelijke afloop.

Dat ligt wel anders bij baby’s!


Baby’s hebben in hun eerste levensjaar nog niet een volledig ontwikkelde darmflora. En dat geeft het Clostridium botulinum een ruime kans om te gaan woekeren. En dat kan hele nare gevolgen hebben. Wanneer niet op tijd wordt ontdekt wat er aan de hand is, kan een baby er zelfs aan overlijden.

Laat ik er wel bij zeggen: die kans is niet heel erg groot, maar jij wil als moeder geen enkel risico lopen. Dus geef gewoon geen honing tot je kind ruim 1 jaar is.

Zin in iets grappigs ? lees dan eens: noem je kind Vanille-vla

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *