Allergieen en de babykamer.

allergieen babykamer

Je denkt er misschien niet direct aan : allergieen in de babykamer..toch even doen!

Als je in verwachting bent is een van de aller,aller leukste dingen het inrichten van de babykamer. Naast zaken als het thema en de kleurtjes kan je je ook afvragen of je rekening moet houden met eventuele allergieën.
Als die in de familie zitten , is dat wel verstandig.
Even wat cijfer materiaal: De kans dat een kind een allergie heeft, neemt toe naarmate één of allebei de ouders allergisch zijn. Als bij één ouder een allergie voor komt is de kans 50% dat een kind allergisch wordt, wanneer beide ouders allergisch zijn is die kans 70%.

3 tips over allergieen in de babykamer

Tip 1

Huisstofmijt is bij allergische reacties bijna altijd de boosdoener. Dus : hoe minder je baby daarmee in aanraking komt, hoe beter. De huisstofmijt voedt zich met huisstof, natuurlijke materialen (wol, riet, jute, papier,veren, dons), huidschilfers en haren van mens en dier. Let op :alleen in een vochtige omgeving kan huisstofmijt overleven.

Tip 2

Bij de inrichting van de slaapkamer van je kind kunt je met het volgende rekening houden: Kies een kamer met ligging op de zuidkant (droogste kamer). Kies een vloerbedekking die glad, en vochtig afneembaar is . Afwasbaar behang, latex of muurverf zijn geschikte wantbekleders. De gordijnen moeten van katoen of kunstvezel zijn(tot 60º C wasbaar). Kies meubilair met leer, glad synthetisch materiaal, of glad afgewerkt hout. Gebruik dichte kasten.

Tip 3

Plaats het hoofdeinde van het bedje niet tegen een buitenmuur in verband met vocht, kou en stof  en ook niet tegen de badkamermuur. Gebruik een lattenbodem of spiraal en spijlen aan de zijkant. Zet  geen hoofdbeschermer in het bedje en zorg dat de onderkant open is .Dit alles in verband met de ventilatie. Gebruik geen matrasbeschermer. Het hoofdkussen en de dekens moeten synthetisch zijn en de lakens van glad materiaal (op 60º C wasbaar). Leg géén pluche beesten in bed of op de kamer. zo voorkom je allergieen in de babykamer

Saai, strak en kil?? Helemaal niet. Met een beetje vindingrijkheid en creativiteit kun je nog steeds een geweldige babykamer inrichten.

lees ook  van babykamer naar kinderkamer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *