mag de baby nagellak

baby nagellak

baby nagellak, zijn we voor of zijn we tegen: mag de baby gelakte nageltjes?

Laat ik nou eens even heel lekker duidelijk zijn: NEE. Het is niet verstandig de nagels van je baby te lakken.
En dat heeft twee redenen:

baby nagellak is niet gezond voor baby’s

De meeste soorten nagellak bevatten oplosmiddelen en alcohol en zijn niet geschikt voor kinderen. Laat staan voor baby’s. Volgens cosmetisch scheikundige Joe Cincotta is nagellak zelfs kind-onvriendelijk te noemen. “Er komen chemicaliën vrij wanneer een kind op zijn of haar vingers sabbelt.( Bron NU)
Wil je van de lak af, omdat het lelijk wordt, of omdat je kind het niet meer leuk vindt, dan komen er pas echt giftige stoffen om de hoek kijken: wij noemen dat nagellak remover.
Nooit in mijn leven zou ik mijn kind aan dergelijke stoffen blootstellen, voor de pret!!

kinder nagellak

Nu is er ook kindernagellak Die kinderlakken moeten niet alleen voldoen aan het Europese cosmeticabesluit, maar ook aan het Speelgoedbesluit. Dat zijn baby nagellakjes op waterbasis. Ze zijn fel gekleurd, zodat ze jonge kinderen aanspreken Sommige van deze lakjes zijn ‘afpelbaar’ zonder remover. Mocht je het willen allemaal: goed etiketten lezen en geen baby nagellak uit verre vreemde landen bestellen. Daar nemen ze het vaak niet zo nauw met wat mag en wat niet mag. Persoonlijk zou ik er helemaal niet op vertrouwen dat dit wel veilige nagellak is: beter be safe as sorry!

een baby is van zich zelf al perfect

Iedere baby is prachtig, volmaakt en  perfect afgeleverd door moeder natuur. Ze zijn klein en roze en super super lief. Wat voegt nagellak daar nu aan toe? Waarom zou je dat willen verbeteren? Beats me

een dreumes doet haar moeder na.

En het is goed dat een dreumes dat doet, want zo leert ze zelf. Maar omdat het leerzaam voor je dreumes is jou na te doen, hoef je toch niet goed te vinden dat alles na doet? Ze maakt ook de bedden niet op en leest de Linda niet. Waarom dan wel nagels lakken?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *