Babyhuid, zo zacht….maar hoe verzorg je dat ?

verzorging van de babyhuid

Verzorging van de babyhuid: hoe doe je dat het beste?

Ze zeggen wel eens: zo zacht als een babybilletje, maar zo zacht is een babyhuidje vaak niet, zo vlak na de geboorte. De huid van een pasgeboren baby kan vlekkerig en bobbelig zijn. Je kindje kan kleine witte bobbeltjes ontwikkelen . Dat zijn de zg Milia: Ze worden ook wel gerstekorrels genoemd.
Milia’s zien eruit als een klein wit korreltje in of onder de huid van de baby, het is een verstopping van de talg- of zweetklieren. Ze lijken een beetje op mee-eters. Volkomen ongevaarlijk.
Het is iets waar je je bij de verzorging van de babyhuid dan ook helemaal niet druk om hoeft te maken. Je mag ze alleen niet uitknijpen!
Omdat de bloedcirculatie van je baby nog niet helemaal opgang is gekomen, kan je ineens uitslag zien. Een alarmerende rode, vlekkerige uitslag, die zomaar een half lijfje kan bedekken!!  Gelukkig kan die uitslag  ook net zo snel  verdwijnen als hij is gekomen.

Maak je geen zorgen om uitslag bij je baby.

Niks om je zorgen om te maken: pasgeboren babyś hebben vaker warmte uitslag, en die verdwijnt als ze afkoelen. De enige huidverzorging waar je aan zou kunnen denken is een washandje met lauw water.

– Je baby is waarschijnlijk geboren met Vernix. Vernix caseosa, is de officiele naam. Het is een witte, vettige substantie, die je het meest in de huidplooien vindt. Ze zijn een natuurlijke huidverzorging en worden binnen een paar dagen gewoon door de babyhuid opgenomen. Was het vooral niet af! ( je ziet: je kunt de babyhuid ook TE goed verzorgen).

nog wat feitjes over de verzorging van de babyhuid

– Als je baby erg veel overtijd was, kan zijn huid ook wat rimpelig zijn, maar dat hoeft niet perse zo te zijn.

– Sommige babietjes vervellen op hun handjes en voetjes, niks om je zorgen over te maken, het is meestal na een week over.

– Gekleurde baby’s kunnen als ze pas geboren zijn, bleek zijn. Het duurt een paar maanden voor de huid haar permanente kleur aanneemt.

lees ook: Wat moet je doen aan berg?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *