Wanneer is een babymatras veilig voor je baby

babymatras

Je wil je kind een veilig huis bieden, je wil dat je kindje veilig kan slapen. Waar moet je op letten bij het kopen van een babymatras?

Er zijn voor babymatrassen een aantal veiligheidsregels. Maar het feit dat die er zijn, betekent nog niet dat iedere fabrikant zich er aan houdt! Het is dus zaak zelf goed op te letten wanneer je een babymatrasje koopt of krijgt. Niks mis met een tweedehands babymatras, als het maar een veilige is

Waar moet je op letten als je een veilige babymatras wil kopen

  • De matras moet stevig zijn. Je kind moet de matras niet kunnen optillen en er ook niet onder kunnen kruipen. Zeg nu niet “hahaha, maar dat kan een baby toch helemaal niet?” Wanneer het babybedje ook het peuterbedje wordt, kan je kind dat wel….
  • de matras moet goed in het bedje passen. Je moet het matras makkelijk in het bedje kunnen leggen, proppen is ook vervelend en niet veilig! Maar zorg ervoor dat er geen ruimte zit tussen de matras en de zijkanten van het bedje: daar kan je kindje tussen vallen!
  • De matras mag niet te zacht zijn, in een te zachte matras kan je kindje wegzakken en( ik wil je niet bang maken) stikken. Je test of een matras te zacht is door met platte hand en gestrekte arm op de matras te duwen. Die mag maar een klein stukje meegeven.
  • Een babymatras moet ventileren (trouwens, die van grote mensen ook) Kijk dat na op het label! Of controleer het bij de consumentenbond maar vraag geen raad bij de verkoper! (Ooit een verkoper ontmoet die zij: Niet kopen dit is rommel?. Dat bedoel ik)

Waar je nog meer op moet letten als je een babymatras koopt

Baby’s zijn enorme viezerikjes, ja sorry, maar zo is het! Ze poepen en piesen de  heleboel onder. En dan heb ik het nog niet eens over spugen gehad! En al die narigheid gaat dwars door je beschermlakentje heen, dus zorg voor een babymatras die je goed kan schoonmaken.

Welke vulling is het beste?

Nou hier word-ie makkelijk: volgend de consumentenbond maakt dat helemaal niks uit.
Pocket, schuim,  Bonellvering, latex en zelfs natuurlijke vezels. Allemaal mogelijk.

Veel succes en veel ongestoorde nachten toegewenst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *