slapen : tips

baby in slaap

Baby in slaap ??? Leer je baby zelf in slaap te vallen.

Baby in slaap ! 6 tips:

slaaptip 1

Een baby van ongeveer 3 maanden oud, kan zichzelf weer in slaap sussen. Maar als je je baby elke nacht in slaap zingt en wiegt, zul je merken dat je dat iedere keer moet doen als hij ’s nachts wakker wordt. In plaats van voor hem in slaap te wiegen is het slimmer om hem, slaperig maar nog net wakker in z’n bedje te leggen. Zodat hij leert om uit zichzelf in slaap te vallen.

baby in slaap

slaaptip 2

Als je baby ’s nachts begint te huilen en jij rent onmiddelijk naar hem toe om te troosten, zal je baby nooit leren om zich zelf te troosten. (natuurlijk als je kind ziek is, of overstuur , dan ga je er metteen naar toe) Zet de babyfoon zachtjes, zodat je niet ieder geluidje hoort, maar wel gehuil, natuurlijk. Laat je baby rustig 5 minuutjes huilen, voor je gaat kijken wat er aan de hand is. Je zult merken: de helft van de keren, slaapt hij voor de 5 minuten om zijn. Na een tijdje kun je besluiten om 10 minuten te wachten voor je gaat kijken. Uiteindelijk leert je kindje uit zichzelf weer in slaap te vallen.

baby in slaap

slaaptip 3

Wanneer het consultatiebureau aangeeft dat je met nachtvoedingen kan stoppen, zul je merken dat je baby daar toch nog om kan vragen. Wees je ervan bewust dat dit aangeleerd gedrag is. Je kindje is gewend om om 2 uur ’s nachts nog wat te eten te krijgen, maar echt honger heeft hij niet….

baby in slaap

slaaptip 4

Als je er een gewoonte van maakt om je baby in slaap te wiegen, zal je baby van jouw gewieg afhankelijk worden om in te slapen. Wieg je baby tot hij kalm is en leg hem in z’n bedje als hij slaperig wordt, maar nog niet slaapt. Zo leert hij zich zelf om in te slaap te vallen.

baby in slaap

slaaptip 5

Als je baby in slaap valt terwijl hij nog van z’n flesje drinkt, kan er nog melk in z’n mond lopen.Dit kan leiden tot tand verkleuring en gaatjes in tanden. Slapen met een flesje kan ook het risico op oorinfecties vergroten.

baby in slaap

slaaptip 6

Je baby leert natuurlijk nooit ’s avonds in slaap te vallen als hij het verschil tussen dag en nacht niet kent. Om je kind te helpen z’n natuurlijke slaapritme te ontwikkelen, zorg je voor een lichte kamer overdag. Dus ’s morgens en tijdens z’n middag slaapje. Maar ’s nachts laat je geen licht aan in z’n kamer (of een heel zwak nachtlichtje).
Een uitgebreider verhaal over slapen vind u bij baby in bed

baby in slaap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *