Ik ben geen glammom…

make-up

Ik ben geen glammom, nooit geweest ook. En weet je hoe dat komt? Ik ben geen glamperson. en ik heb niks met make-up

Het is niet zo dat ik mij zelf verwaarloosd heb tijdens het moederschap, alleen maar tijd voor de kindjes en het huis…Niks hoor, ik heb gewoon nooit make-up gedragen. En beoordeel kleren voor op het kleur en “zitten ze lekker”

Soms zegt iemand tegen me : “dat staat je goed”. En dan denk ik : waarom staat dit me nu beter dan dat wat ik gisteren aan had??? Schiet mij maar lek, ik heb geen idee…

Het is niet zo dat ik echt principieel tegen opmaken ben hoor. Ik heb wel zeker 6 rode lippenstiften. Want ik vind rode lippenstiften leuk, dus koop ik er soms een. Ze raken nooit leeg. Ze raken wel eens weg, dat wel…

Toen ik mijn opleiding voor docent drama deed ( dat is langer geleden dan ik hier ga vertellen ) leerde ik van mijn vriendin R. een lijntje om de ogen te zetten. Dat vonden we mooi. Herstel : dat vind ik mooi. Dat doe ik bijna elke dag.

Make up loos opgroeien?

Jullie begrijpen nu inmiddels wel dat dochterlief zo goed als make-up loos dreigde op te groeien.
Gelukkig had ik veel lieve collega’s die al hun restjes nagellak, oogschaduw en what-ever aan haar schonken.

Jullie begrijpen inmiddels ook dat dochterlief zonder make-up alleen door haar moeder gezien wil worden…( en dan nog liever niet )

Drie jaar geleden bekende een lieve vriendin me dat ze toch wel eens naar een schoonheidsspecialiste zou willen. Maar alleen vond ze eng. Dus…wij boekten een sessie.
Ik heb mijn ogen uitgekeken. Een beetje van dit hier, en een beetje van dat daar…een speciaal borsteltje voor je wimpers en een ander voor je wenkbrauwen…Opmaken het is een vak apart .

Mijn vriendin vond het enig…ik voelde me een schilderij. Ik durfde niet eens te glimlachen, bang dat de lak zou breken…

Er was een iemand die me toejuichte. Juist . Dochterlief….

En jullie ? zijn jullie glammoms?

lees ook  : Dromen, durven , doen

13 antwoorden
 1. Balou zegt:

  I loveeee it! Ik ben echt van de uiterlijke verzorging, soms zijn er dagen dat ik denk, fuck it, maar 75 % van de tijd ben ik zeker van de makeup etc. Ik heb nog geen kinderen, maar mijn glam dagen wil ik erin houden tot ik bejaard ben.. hihi

  Beantwoorden
 2. Anke zegt:

  Ik moet toegeven dat ik best wel veel bezig ben met mijn uiterlijke verzorging! Ik draag (bijna) elke dag make-up, ga iedere maand naar de nagelstyliste en ik bezoek de kapper en schoonheidsspecialiste geregeld. Je kunt dus wel stellen dat ik best wel een glam-persoon ben, hihi!

  Beantwoorden
 3. Wanda zegt:

  Ik denk dat we wat dat betreft veel gemeen hebben! Natuurlijk verzorg en reinig ik mijn gezicht maar elke dag make-up? Echt minimaal want ik voel me er vaak totaal niet prettig bij.

  Beantwoorden
 4. NannyJenny zegt:

  Zelf geniet ik heel erg van een mooi make-upje en kleding die ik mooi vind staan maar niet altijd comfie zitten 😉 Ik ben blij dat ik nu mijn eigen kleding weer aankan na de zwangerschapskleding waar niet veel variatie in zat.

  Beantwoorden
 5. Danielle Piscaer zegt:

  Echt geweldig leuk geschreven! Heb het met veel plezier gelezen. Ik ben ook geen glammom. Geen geduld voor, maar vooral omdat het me niet zo boeit. Dus af en toe wat mascara en dat eigenlijk alleen op mijn werk dagen. Mijn dochter heeft denk ik al vaker lippenstift opgehad dan ik :-). Kleren vind ik in die zin leuk, niet winkelen, maar meer af en toe wat creatieve vintage kleren te zoeken en nu met mijn nieuwe hobby gewoon zelf af en toe kleding te maken.

  Beantwoorden
 6. Rory zegt:

  Ai, I confess. Ja, ik was en ben dol op uiterlijke verzorging. Op crèmes, serums, scrubs en huidolies. Maar ook een goede mascara, een mooie lipstick en fijne oogpotloden kunnen mij bekoren. Eerlijk gezegd wordt het nu juist steeds meer. Zeker omdat ik de laatste tijd ook steeds meer van dit soort producten mag testen (heerlijk!). Dochterlief (6 jaar) kijkt al vanaf dat ze klein is geïnteresseerd mee en kan al – vanaf dat ze kan praten – feilloos zien wanneer er een nieuw potje crème in het nachtkastje staat 😉

  Beantwoorden
 7. Mama Jezz zegt:

  Ik ben ook geen glammom. Mijn moeder draagt ook geen make-up, en ik op wat mascara na ook niet. Ik ben benieuwd wat mijn dochter doet als ze wat ouder is. Af en toe nagels lakken vind ze wel leuk!

  Beantwoorden
 8. Linda Aarts zegt:

  Ik draag zo weinig make-up dat als ik het een keer doe, mijn kinderen spontaan roepen “Wat zie je er mooi uit mama!” Maar ik lig nou eenmaal liever 10 minuten extra in mijn bed 😂

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *