Een voedingskussen. Zacht voor de baby, comfortabel voor u

voedingskussen

Wat is er beter voor de baby dan borstvoeding? Dat is niet alleen de beste voeding voor een kindje om snel te groeien en optimale bescherming tegen allergie op te bouwen, het is ook een manier om een mooie band op te bouwen. Als dat kleine babylijfje lekker ontspannen tegen u aan ligt om gevoed te worden, kunt u genieten van de intimiteit tussen moeder en kind. Het is dan natuurlijk belangrijk dat u zelf ook in een prettige houding zit, en daar is het voedingskussen ideaal voor.

Als uw kindje rustig op het kussen ligt, hoeft uw arm het hoofdje niet te ondersteunen. Een veelgehoorde klacht onder jonge moeders is dat hun rug en nek, pijn doen. Lang stil zitten in één houding kan ook belastend zijn, vooral als de baby in slaap valt en de moeder zich niet durft te verroeren. Met een voedingskussen kunt u dat voorkomen. U legt de baby op het voedingskussen op uw schoot en houdt zo genoeg bewegingsvrijheid om bijvoorbeeld nog even uw telefoon te pakken.

 Een voedingskussen is in vele kleuren en vullingen leverbaar

Wie een voedingskussen gaat aanschaffen, heeft de keus uit allerlei verschillende modellen. Er zijn voedingskussens met een vulling van microkorrels of van ganzendons. Er zijn kussens met een katoenen overtrek, een 100% biologische bamboestof of een fluweelzachte kunstvezel. Omdat een kleintje natuurlijk weleens spuugt, zijn alle voedingskussen goed wasbaar op 60 graden. Zo kunt u het kussen altijd schoonhouden en uw baby op een hygiënische manier ondersteunen. Natuurlijk kunt u ook verschillende hoezen kopen. Wist u dat er ook fairtrade-voedingskussens zijn van gebreide katoen waarmee moeders in Nepal een eerlijk inkomen kunnen verdienen? Verder zijn er lieve prints met hartjes en stippen of stoere grafische prints en heel veel mooie kleuren leverbaar. Echt voor iedere baby is een kussen naar eigen smaak te vinden. Er zijn bovendien voedingskussens in diverse prijscategorieën, dus het hoeft geen dure aanschaf te zijn.

voedingskussen
Extra voordelen

Ook als u geen borstvoeding geeft kan een voedingskussen handig zijn. Als u een groot en stevig model kopt kunt u het zelf al tijdens de zwangerschap gebruiken om een ontspannen slaaphouding te vinden en uw rug te ontlasten. U kunt uw baby met het kussen beschermen tegen harde spijlen in de box of in bed en u kunt uw kindje er een steuntje mee in de rug geven bij zijligging. Het kussen is ook geschikt om tijdens het slapen tussen uw knieën te legen als u op uw zij ligt, en u kunt het onder uw voeten leggen om de druk op gezwollen enkels iets te verminderen. Het voedingskussen is voor veel jonge moeders een onmisbaar onderdeel van de baby-uitzet. Natuurlijk is het voedingskussen ook een perfect cadeautje als u op kraamvisite gaat. Het gaat langer mee dan kleine kleertjes, het is een origineel idee en het biedt comfort aan moeder en kind. Met zo’n cadeautje doet u uw vriendin of dochter beslist een groot plezier.

lees ook:  De babyzen buggy

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *