Altijd kinderen om me heen

blije moeder

Het verhaal van een blije moeder

Snottebellen vegen, luiers verschonen, tranen drogen, ruzies sussen, omgevallen bekers schoonmaken. Ik ben er de hele dag mee bezig. En nee, niet alleen als ik thuis ben met mijn kinderen. Ook als ik op mijn werk ben.

Ik werk namelijk op een kdv/bso.

Iedere dag ben ik met kinderen bezig, of ik nou werk of thuis ben. Het houdt nooit op. Maar ik vind het leuk.
Ik wilde vroeger altijd al met kinderen werken en ben blij met mijn werk.
De liefde, de knuffels, de leuke uitspraken, geen dag is hetzelfde. Ik doe dit werk met zoveel liefde. Dat ouders hun kinderen aan mij toe vertrouwen als ze gaan werken, voelt goed. Het klinkt heel cliché, maar als de kinderen een leuke dag hebben, heb ik dat ook. Dan ga ik blij naar huis.

Werken als gastouder

Ik heb een paar jaar bij ons thuis als gastouder gewerkt. Maar uiteindelijk heb ik toch weer voor mezelf gekozen. Ik zocht meer uitdaging en ook het contact met collega’s miste ik.
Thuis is nu weer echt thuis. Ik breng mijn kinderen ’s ochtends naar school of de gastouder.
Als ik aan het einde van de dag thuis kom, zijn ze altijd zo blij om mij weer te zien en vliegen me in de armen. De liefde voor mijn eigen kinderen voelt zo anders na een dag werken, dan toen ik altijd bij ze thuis was. Nu geniet ik des te meer van mijn vrije dagen. We hebben dan echt even tijd voor elkaar.

Een blije moeder

Ik vond het heel fijn om zoveel thuis te zijn bij mijn kinderen. Maar nu ik weer echt iets voor mijzelf heb, wordt ik daar ook blij van. En van een blije moeder, worden mijn kinderen ook weer blij!

lees van mama Jezz ook : die gezellige peuterpubertijd

11 antwoorden
 1. Maaike | Travelbliss zegt:

  Wat goed dat je verschillende zaken uitgeprobeerd hebt en zo een weloverwogen keuze hebt kunnen maken. Ik denk dat het sowieso goed is om ook wat voor jezelf te hebben. Mijn zoon is ook altijd naar een kinderdagverblijf geweest en de BSO omdat ik werkte en was daar helemaal happy. En als ik dan thuis was, was ik er ook helemaal voor hem.

  Beantwoorden
 2. The Lemon Kitchen zegt:

  Leuk geschreven zeg! Ik vind het een mooie tekst om te lezen, ik ben zelf nog niet moeder maar kijk er wel enorm naar uit dat als het zo ver is dat je dan mega veel liefde kan geven aan je kleintjes!

  Beantwoorden
 3. danielle Piscaer zegt:

  Leuk he altijd kinderen om je heen! mooi werk en mooi combinatie heb je.
  Ook ik als jeugdverpleegkundige zie in de week heel wat baby’s en kinderen. En geniet er dan eigenlijk des te meer van om ook thuis weer mijn eigen kinderen te zien. Ik zelf heb ook graag veel en vaak kinderen om mij heen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *