Een frisse start

verse groentes en veel fruit

Natasja van Spruitjesenzo : Een frisse start, verse groentes en veel fruit

Een heel nieuw jaar ligt voor ons, een mooie gelegenheid om eens wat zaken te veranderen. Want op de een of andere manier hoort dat toch echt bij de maand januari. Mooie nieuwe uitdagingen verzinnen en die als goede voornemens de wereld insturen.
En we hebben met z’n allen wat goede voornemens. Uit onderzoek is gebleken dat afvallen de absolute nummer één is. Met stip!
Zowel mannen als vrouwen willen een deel van hun gewicht maar wat graag weg hebben en daar halen ze heel wat voor uit de kast.
Talloze diëten vinden hun weg naar de consument. Boeken, pillen, poeders, smeerseltjes en veel…heel veel beloftes.

Ik ga jullie ook een belofte doen, namelijk deze. Al die diëten bij elkaar zullen niet de  oplossing bieden waar iedereen zo hard naar opzoek is. Pilletjes die vet doen wegsmelten, shakes die een complete maaltijd op een verantwoorde manier kunnen vervangen?
Mijn oude oma zei het vroeger al: “Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook wel.” Behalve deze had ze er nog eentje: “Iets waar je moeite voor moet doen is het waard.”
Beide uitspraken zijn maar wat waar. Zeker op het gebied van afvallen.  Want we weten natuurlijk heel goed dat snelle crash diëten niet de oplossing zijn, want willen we echt gezond afvallen dan moeten we daar gewoon echt wat voor doen.
Namelijk kiezen voor gezond! Gezond eten en gezond bewegen.
Voor moeders onder ons moet dat laatste niet zo moeilijk zijn, want we vliegen vaak van hot naar her.

Verse groentes en veel fruit

Maar even zonder gekheid. Kies eens wat vaker voor gezond het komende jaar. Verse groentes en veel fruit. Volkoren boterhammetjes en mager beleg. Laat de suikerhoudende lekkernijen eens staan. En beweeg eens wat vaker, door de trap te nemen en niet de lift. Door te fietsen en niet de auto te pakken. Je zal zien, je voelt je er een stuk fitter door. En het zal je lijf ten goede komen.
Trouwens niet alleen jouw lijf, maar ook dat van je kinderen.
En daar doen we het toch voor!?

lees ook: Hoeveel groente en fruit moet je dreumes nu echt eten??

meer info ? lees dan het voedingscentrum

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *