Mijn kind knutselt en ik ook

knutselen

Ik weet dat er moeders zijn die het niet leuk vinden om te knutselen met hun kinderen.

Daar hebben ze verschillende redenen voor: mijn moeder vond dat het zo’n rotzooi gaf.
Met het inzicht van nu weet ik dat ze vergeten was ons te leren om ook je spullen op te ruimen.
Want geloof mij, medemoeders – en hier spreekt een ervaringsdeskundige – een kind leert niks van een moeder die zucht “wat geeft dat weer een rommellll #nogeenzucht”. Een kind leert – en nu ben ik ervaringsdeskundige moeder – van een moeder die zegt: “Zo, en nu rommel opruimen, pak jij de prullenbak, pak ik de stofzuiger”

Dus moeders die niet van rommel houden en daarom niet knutselen, leer je kinderen op ruimen, heus ze kunnen het. Een bijkomend voordeel van opruimen is, dat de tubes verf en lijm dicht gaan, zodat je de volgende keer ook weer lijm en verf hebt. En dat je de kwasten schoonmaakt, zodat je de volgende keer ook weer…..

Dan is er een tweede categorie moeders, en die heeft het zwaarder. Dat is de groep die denkt dat ze niet kan knutselen….
Een wijdverbreid misverstand, dat er waarschijnlijk op de basisschool al is ingeramd.
Vergeet het onmiddellijk. En als je toch bezig bent: blok Pinterest.
Van Pinterest word zelfs ik onzeker. Dat volmaaktheidsniveau is toch onhaalbaar? Kom op zeg.

De vrouwen die daar posten hebben een kippenhok (of een schuur) vol met knutselende illegale Chinezen (ofzo) en die maken al die knutsels, terwijl zij het huis stofzuigen.

Kunnen knutselen is ook een zaak van weetjes.

Toen ik nog knustelmoeder was op de basisschool viel het me altijd weer op, hoe weinig technische handigheidjes de kinderen ( en dus de moeders) kenden…
Hoe je bv om een rechte lijn te trekken, gebruik maakt van de lijnen van het papier. Of hoe je een schaar zo moet vasthouden, dat de kans dat je recht knipt honderd keer groter wordt…

Kortom:

Als je wil knutselen met je kinderen maar je vindt dat je het niet kan, dan 1) kijk je nooit meer naar Pinterest en 2) zoek je instructiefilmpjes op You-Tube.

Afgesproken?

kijk eens bij Keets vlog

of lees: knutselwerkjes knutselen: maak het jezelf gemakkelijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *