eindeloos buiten spelen

samen een blokje om, Cynthia denkt terug aan haar kindertijd, hoe ze iedere avond smoezelig en moe thuis kwam.

We zijn even een heerlijk blokje om, de liefste en ik. Vanaf ons huis lopen we zo de velden in en in die open vlaktes kunnen we heerlijk uitwaaien. Zeker bij de windkracht 6 die er vandaag staat.

Langs de kant van de weg staan grote struiken vol rozenbottels. Het haalt bij ons direct een hoop jeugdherinneringen op. Want in rozenbottels zitten jeukzaadjes, zeggen we lachend. De kleine rozenbotteltjes gebruikten we voor in onze blaaspijp. Samen met zelf gerolde pijltjes van papier. We zullen wat blaadjes in de juiste breedte hebben gescheurd. En dan met een hele bos papier tussen je broekrand naar buiten, om uren buiten pijltjes te rollen en te blazen.

smoezelig en moe

Die zomers leken altijd eeuwig te duren, we speelden buiten tot het donker werd. Honkballen op het schoolplein in de buurt, verstoppertje. Of ‘parfum’ maken van rozenblaadjes en water, elke dag weer waren we smoezelig en moe.

Onze meiden deden precies hetzelfde, ze konden ook uren buiten spelen. Er was bij ons huis een speeltuintje en een trapveldje om de hoek. En net als wij vroeger, waren zij in de zomer ook nog tot laat buiten. En ook onze meiden waren altijd smoezelig en moe.

Eigenlijk zou in elke buurt een fijn speeltuintje moeten zijn, en een trapveldje alleen voor kindjes en niet voor honden. Zodat elk kind in de zomer veilig tot laat buiten kan spelen. En elke avond weer smoezelig en moe thuiskomt. Wat zou dat zalig zijn!

Meer lezen van Cynthia? neem een kijkje op Cynthia Poen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *