Mijn No-go’s door Daisy

no-go

een paar jaar geleden schreef daisy dit hilarisch blog over kleding die een no-go krijgt voor het BabyenKind forum, zonde om het in de vergetelheid weg te laten zakken…

‘Neem je ze morgen wel weer voor me mee?’ Vraagt het vriendinnetje van mijn dochter aan me terwijl ze naar de donkergroene regenlaarzen kijkt. Mijn oudste dochter mocht ze even aan zodat ze in de modder konden spelen, ze zijn 2 maten te groot en het is niet om aan te zien in combinatie met 1 van haar mooiste jurkjes. Ik kijk de moeder van het vriendinnetje dankbaar aan, er was niet veel van haar all stars overgebleven als ze daarmee gespeeld had. Haar moeder grinnikt en zegt tegen haar dochter, wees maar gerust lieverd, die laarzen krijg je écht morgen weer terug! 

En ze heeft gelijk, de volgende dag lever ik ze direct weer af. Ik ben niet zo’n fan van regenlaarzen, ja in maatje 18, om babyvoetjes zijn laarzen heel erg schattig. De vorm, de kleuren, en die plastic zool is niet mijn beeld van trendy. Doordat mijn jongste dochter nogal ruig is, heb ik voor haar wel een paar staan, lichtroze met lieveheersbeestjes, bij haar grijs/roze jas, in combinatie met een skinnyjeans én heel veel regen, wel oké en een piepklein beetje lief.  

Nog een no-go

Nog zo’n item dat hier de kast niet in komt.. het fleece vest. Of beter gezegd, alles wat maar fleece stof heeft. Ik durf te wedden dat bijna iedereen zo’n ding in de kast heeft en ik snap het wel, lekker comfy, praktisch en warm, maar na 1 keer wassen ziet zo’n vest er uit alsof ‘ie geërfd is van een stoffige oudtante, ik heb ze overigens ook nog nooit in een toffe kleur gezien, altijd rood of blauw. (Voor de zekerheid google ik even of ze echt niet in toffe kleuren zijn, en ik val stijl achterover van het feit dat ze nog 60 euro voor die dingen durven te vragen.) Goed, misschien als ik op een camping zou staan op een frisse zomeravond….. nee… zelfs dan blijft het een no-go.  

Ook een no-go voor mij, je kind als met kleren in alle kleuren van de regenboog de deur uit gaan met precies de verkeerde combinaties, omdat dat de keuzevrijheid zo lekker bevorderd. Nee.. die vlieger gaar hier niet op, voor hun keuzevrijheid kiezen ze hier of ze chocopasta of pindakaas op brood willen, dat lijkt me voor nu wel even voldoende.  Ik bedenk me dat ik nog wel even door kan gaan met items die er hier niet in komen, ik ben eigenlijk best kieskeurig, maar voor nu laten we het hier maar bij…

Lees ook van Daisy: een kind in mijn bed

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *