De mobiele telefoon als….

het mobieltje

Gedachten over het mobieltje en kinderen

In de stoomtrein die van Beekbergen naar Dieren reist en weer terug, zit een vader met twee zoontjes. Op het oog zeg ik: zes en acht jaar oud. De vader lijkt behoorlijk wat van stoomtreinen te weten en vertelt daar ook over, de jongens vinden het leuk. Er is in zo´n trein ook genoeg te zien en te beleven. Met je hoofd voor het open raam en je kan eruit gaan hangen als de trein stopt. Dat doet hij best wel vaak, want de meeste overwegen zijn onbewaakt en dan moet de stoker eruit en met een vlag zwaaien. En de trein hobbelt en schokt veel meer dan een gewone trein, de bankjes zijn anders…Er is echt zoveel te zien. Maar op de terugreis (vanwege Corona blijven we in Dieren in de trein zitten en zien hoe de locomotief langs de trein naar voren rijdt) is ieders geduld kennelijk op…
Het jongste zoontje pakt een mobiele telefoon en gaat een spelletje doen. Een stom spelletje volgens zijn broertje.

We zitten bij een oud arsenaal. Een wapen opslag dus. Maar eentje waar geen wapens meer liggen: het is een leuk plekje geworden om te eten. Een mooie tuin: perenbomen die vol peren hangen: een vlinderstruik waar vlinders af en aan vliegen, een kippenhok met kippen.
Een echtpaar dat met twee kindertjes op stap is, gaat zitten om een hapje te eten.  
Op het oog zeg ik: anderhalf en nog geen 4. Vooral de jongste is een boef, die er plezier in heeft er steeds van door te gaan. De eerste 5 minuten houdt pa de kinderen bezig. Dan gunt hij ma de eer.
De kindertjes zijn reuze leuk en doen eigenlijk geen gekke dingen. Dan komt het eten. Pa heeft een salade, mama een hamburger. De kindjes een kopje tomaten soep en een broodje. Ze hebben niet zo’n zin om te eten, die kindjes. Mama probeert van alles, haar burger wordt koud. Daar heeft papa met zijn salade niet zo’n last van. Maar om mama te ontlasten, zodat ze haar burger niet helemaal koud hoeft te eten, zet hij een filmpje aan op zijn mobiele telefoon.
Hij schuift de kinderen naast elkaar – er is maar een mobiele telefoon beschikbaar -. En gaat weer eten.

Ik ben een moeder van voor het mobieltje. Ik weet niet wat ik in deze tijd gedaan zou hebben…
Maar een ding weet ik wel: die mobiele telefoon wordt gebuikt als fopspeen. En in tegenstelling tot de fopspeen, mag je hem je hele leven gebruiken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *