Een moeder krijgt een prik

prik

Half flapperend zit ik op de bank. Het ziet eruit alsof ik de Vogeltjesdans ten uitvoer breng, een unieke versie met één arm en zonder de irritante muziek, een moeder heeft een prik gekregen…

Spierpijn

Mijn bovenarm doet zeer en ik hoop door de beweging de spieren iets soepeler te krijgen.Vandaag heb ik namelijk de tweede vaccinatie op mogen halen. Gelukkig wel na mijn ochtendkoffie. Dan kan ik de wereld namelijk net wat beter handelen.

Know the drill

Omdat het de tweede prik is voel ik mij al ervaren. Met flair laat ik het vragenformulier zien en loop ik de route. Pfizer… here I come.

Als er een plek vrijkomt mag ik doorlopen naar loket 14. Daar toon ik direct mijn ID-kaart, draai ‘m even om wanneer dit gevraagd wordt en laat het vragenformulier wederom zien. Overigens moeten de mensen in het loket wel over super ogen beschikken. Zo klein als de letters op zo’n ID-kaart zijn, blijkbaar kunnen alle dames en heren ze wel lezen en correct overnemen.

Pijnlijke handen

Ik neem plaats op een roze stip op de grond, alles voor de anderhalve meter afstand. Pas als het slachtoffer voor mij vertrokken is kan ik plaatsnemen. De GGD medewerkster heeft blijkbaar een dubbele dienst en prikt zowel de mensen bij loket 13 als bij loket 14.  

Als ik eenmaal de onverdeelde aandacht krijg toon ik interesse en vraag aan de medewerkster of ze geen pijnlijke hand overhoud na al die honderden vaccinaties per dag. Gelukkig voor haar valt dat wel mee.

Als de prik is gezet, is er eigenlijk geen bloed te zien. Ik vraag toch om een pleister voordat ik opeens alsnog lek blijk en mijn shirt onder komt te zitten. Het is nog zoeken naar de exacte priklocatie op mijn arm.

Eenmaal voorzien van een witte plakker wordt het tijd voor de wachtkamer.

Wachten duurt lang

Twee EHBO-mannen heten mij welkom. Ik mag wat te drinken pakken als ik daar behoefte aan heb. Dat sla ik af en ik zoek een plekje. Even de timer zetten op 15 minuten, dat hoort ook bij de prik. Een moment van bezinning?

Niks hoor… Dit kwartier verplichte rust geeft mij de optie om even te appen met wat mensen. Mijn eigen “administratie” bijwerken.

Als ik om mij heen kijk valt mij op dat er veel meer jongeren wachten. Er zit een duidelijke verschuiving in ten opzichte van de eerste keer dat ik hier zat.

Ook weer gehad!

Op het moment dat ik het gevoel heb dat ik bijna wortel schiet gaat mijn timer. Hoera! Ik mag weg!

Met een lach achter mijn muilkorf neem ik afscheid van de heren. Eenmaal buiten gooi ik dat ding snel af. Ik stap in mijn auto met maar één gedachte….

Dat heb ik ook weer gehad!

lees ook eens: moeten opa’s en oma’s aandacht geven

2 antwoorden
 1. Marjolein zegt:

  tot de booster in het najaar en de jaarlijkse prik of prikjes vanaf volgend jaar. Jij liever dan ik, ik hoop dat je geen last krijgt van bijwerkingen.

  Beantwoorden
  • Shirl zegt:

   Geen last van bijwerkingen. Op die stijve arm na.

   De keuze voor vaccinatie heb ik weloverwogen gemaakt. Voor mij, in mijn situatie en met de kennis die nu beschikbaar is.

   Ik begrijp echter ook heel goed dat mensen zich niet laten vaccineren tegen Corona.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *