Tips en trucs voor de zwemles

zwemles

Zwemles

Voor bijna alle mama’s is het een grote stap: zwemles. Het is de start van minstens 50 x naar het zwembad met je kind. Het kost bakken met geld en vooral energie. Als je dat iedere week met tegenzin doet, wordt het een lange periode. Maar hoe pak je het dan aan?

 Tips en trucs om van de zwemles een feestje te maken

1 Maak er een feestelijk ritueel van. Geef je kind iets lekkers vooraf. Zwemmen kost veel energie. En neem ook iets lekkers mee voor jezelf, voor als je zit te wachten. Dat mag uiteraard iets gezonds zijn.

2 Sluit bondgenootschappen met andere ouders. Laat bijvoorbeeld de ene ouder brengen en de andere ouder halen. Of neem om de week elkaars kind mee.

3 Heb je andere kinderen die niet alleen thuis kunnen blijven? Kost het veel energie om ze zoet te houden tijdens het wachten? Regel oppas. Ja, dat kost geld. Maar gebruik de periode dat je alleen zit te wachten als quality-time voor jezelf. Laad op voor als je thuis komt met een doodmoe kind, bij je andere engeltjes.

4 Prijs je kind als het zijn best doet. Ga ook eens voor de fun zwemmen, zodat het zwembad iets leuks is. Probeer in ieder geval om je kind met enthousiasme naar zwemles te laten gaan. Dat kost minder energie en laat het zwemdiploma sneller binnen bereik komen.

5 Start pas als je kind er klaar voor is. Niemand wordt er blij van als jouw kind tien weken op de kant staat te huilen.

6 Heb je kinderen die weinig in leeftijd schelen? Doe ze tegelijk op zwemles. Meld ze gewoon aan voor dezelfde groep op dezelfde tijd. Dat halveert het aantal keer dat je naar het zwembad moet, scheelt oppas en kan ook nog korting opleveren!

Er zijn vast ervaren mama’s met meer tips en trucs. Laat het ons horen!

Lees veder Mijn kind: vrije tijd – Wat voor kado geef je bij een partijtje

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *