Brief aan Giulietta

brieven schrijven

Brief aan Giulietta: nog altijd schrijven mensen brieven

Romeo en Julia. Ik denk dat iedereen wel eens van hen gehoord heeft. Het toneelstuk dat William Shakespeare lang geleden schreef, is gebaseerd op verhalen uit nog vroeger tijden over de tragische liefde tussen Romeo Montague en Julia Capulet. Doordat ze afkomstig zijn uit rivaliserende families is een relatie tussen beiden, en zeker een huwelijk, onmogelijk. Nadat zij stiekem zijn getrouwd slaat het noodlot toe en door omstandigheden eindigt het verhaal met de dood van hen beiden.

Nog altijd spreekt het stel tot de verbeelding. Ze zijn door de jaren heen rolmodel voor verschillende romantische filmrelaties geweest en in diverse liederen worden zij en hun liefde voor elkaar bezongen. En velen over de hele wereld storten –nog steeds- hun hart uit bij Julia. Bij haar huis in Verona, Italië, laten mensen al sinds jaar en dag berichtjes achter aan Giulietta, zoals ze in het Italiaans heet. Ik ben er deze zomer zelf geweest en het is echt waar. De muren staan volgeschreven met liefdesbetuigingen. Nu mag je er niks meer bijschrijven, maar er is wel een brievenbusje. Ik heb er ook een krabbeltje achtergelaten.

Brieven Schrijven

Mensen schrijven hele epistels aan Julia, waarin zij haar om raad vragen over allerlei amoureuze zaken. En nu zou je denken dat die brieven onbeantwoord blijven, want Julia leeft al jaren niet meer, maar niets is minder waar. Op een gegeven moment is iemand die brieven gaan verzamelen en beantwoorden. Inmiddels is er een heuse Club di Giulietta die zich over de brieven aan Julia ontfermt. En die brieven komt nog steeds uit alle windstreken vandaan. Sommige zelfs letterlijk met niks anders op de envelop dan haar naam, maar dat zou niet uitmaken; de postbodes weten haar allemaal te vinden, schijnt het. En alle brieven worden beantwoord, al kan het soms wel even duren. Want het zijn er zoveel, en in alle talen. Soms is het zoeken naar iemand die de juiste taal beheerst.

Ik vind het eigenlijk wel heel romantisch, dat mensen nog steeds brieven schrijven aan Julia en ik vind het leuk dat er mensen zijn die de brieven ook beantwoorden uit naam van Julia. Ik hou van de liefde en ik hou van schrijven, dus ik heb haar ook een brief geschreven. In mijn brief vraag ik of ik lid kan worden van de Club di Giulietta om mee te helpen brieven te beantwoorden. Om te kijken of het echt werkt met die postbodes, heb ik mijn brief enkel geadresseerd aan Giulietta, Verona, Italia. Vorige week heb ik de brief gepost. Ik ben benieuwd hoe lang het gaat duren voordat ik antwoord heb. Als- ie al aankomt. En wat het antwoord zal zijn. Ik laat het jullie weten als het zover is!

lees ook :Back to basic

brieven schrijven

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *