Alles over zwangerschap!

Alles over zwangerschap:

Ben je zwanger?? Gefeliciteerd!
Natuurlijk wil je alles- en het liefst nog meer- weten over wat er met je lichaam, maar natuurlijk ook met je gevoelens gebeurt.
Lees naar hartenlust. Heb je  vragen? Stel ze op het forum, je bent er welkom!

Is het waar dat zwangere vrouwen niet op hoge hakken mogen lopen?

Daar kunnen we vrij kort over zijn: eigenlijk wel JA!
Echt eerlijk, zet ze in de kast, die geweldige pumps van je. En schaf een degelijk en vooral comfortabel stel stappers aan.

Waarom mag je niet op hoge hakken lopen als je zwanger bent?

Je houding gaat namelijk licht veranderen, en als je hoge hakken draagt dan krijg je meer druk op het lage gedeelte van je rug en daarmee automatisch ook op je knieën Meer info

Zwangerschapskwaaltjes waar je liever niet over praat.

Bij een zwangerschap horen nu eenmaal kwaaltjes.
Het is niet die roze wolk en dat weten we ook allemaal eigenlijk wel.
We weten allemaal dat we last kunnen krijgen van misselijkheid, hoofdpijn en hormonen die door ons lichaam gieren.
En die ons humeur soms danig op de proef stellen ( om van onze omgeving, maar te zwijgen.) lees meer

Resusbaby

De naam ‘resusbaby’ heeft  nog steeds een nare klank . Dat komt onder andere doordat vroeger ongeveer de helft van deze baby’s overleed. Anderen konden er nare afwijkingen aan overhouden. Onder meer dank zij de goede medische zorg, komt dat tegenwoordig in ons land nog maar nauwelijks voor.

Wat is een resus baby

Je kunt in principe van een ‘resusbaby’ spreken, wanneer bij een resusnegatieve moeder antistoffen worden gevormd tegen de resuspositieve bloedcellen van de baby

Sex tijdens je zwangerschap : kan dat

Maar natuurlijk !
Als jij een gezonde zwangerschap hebt, is er geen enkele reden, waarom jij en je partner niet zouden kunnen vrijen tijdens je zwangerschap.
De stevige slijmprop die je baarmoedermond afsluit, beschermt je baby tegen infecties.
Het vruchtzakje en de sterke spieren van je baarmoeder, helpen ook mee om je baby te beschermen.

Zwangerschapssymptomen bij vaders

Ben jij een bijna-pappa? Dan heb je jezelf vast wel vragen gesteld als deze : waarom eet ik net zo hard mee van de chips, ijs, augurken en weet-ik-veel  waar zij zo’n trek in heeft omdat ze zwanger is?
De kans is heel groot dat je niet alleen de snacks deelt, maar ook zwangerschap symptomen. Een dat lot deel je met ongeveer 90 procent van de aanstaande vaders. Sterker nog: onderzoekers komen dit zo vaak tegen dat ze het een naam hebben gegeven het couvade syndroom. Of te wel : wij zijn zwanger.
Van welke symptomen kan de aanstaande vader last hebben?

6 tips hoe je voor te bereiden op het moeder zijn

Natuurlijk kan je je niet echt voor bereiden ophet ouderschap, maar als je dat toch pers wil, zijn hier wat tips om je op weg te helpen. Denk je dat ze overdreven zijn ? Geloof ons : dat denk je niet meer als je eenmaal je baby hebt!

1 neem een hond.

Oke, eerlijk is eerlijk als je eenmaal een kruipende baby in je huis hebt dan vind je het waarschijnlijk makkelijker om voor 10 honden te zorgen, maar als je nog nooit de zorg voor een levend wezen hebt gehad, dan is een hond een goede start. Een voorbereiding op het moeder zijn: Je moet jebed en de deur uit en een hond zindelijk maken is geen slechte voorbereiding op poepluiers ( al hoewel ik honden poep veel viezer vind …)lees verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *