mama, cadeautje voor jou…!

cadeautje

Felice van de Sande, felice is juf, vertelt je over een muzikaal cadeautje

“Mama, cadeautje voor jou”

En dan die grote glimlach: en liefdevol stop je weer een steentje, takje, eikeltje, blaadje, etc in je jaszak. Tot je uiteindelijk zo’n zware jas hebt dat je denkt: wat moet ik hier mee? Weggooien? “Nee mama, niet weggooien!” OK, wat dan? Haal buiten naar binnen en ontdek hoe buiten klinkt!

Met de steentjes, takjes, en al die andere prachtige natuurcadeautjes die je allemaal hebt gehad van je zoon of dochter kun je binnen heerlijk ontdekken. We weten allemaal inmiddels wel dat spelen met verschillende materialen goed is voor je kind, maar je hoe speel je er dan mee?

Omdat ik nu eenmaal gek ben op muziek deel ik met jullie een muziekspelletje:

Meenemen :

Een lege afsluitbare koker zoals een pringlesbus, of een lege melkpoeder- of koffiebus (let wel of er geen scherpe randjes aan zitten aan de binnenkant). Of iets anders wat je kunt vinden wat afsluitbaar is. De schatten die verzameld zijn in de loop van tijd leg je klaar. Zing een lekker ritmisch liedje of verzin zelf iets geks. En stop het eerste steentje in de koker en sluit deze af: klaar!…: schudden maar met de muziek! Na verloop van tijd haal je het steentje eruit en doe je het volgende erin: het takje. Hoe klinkt het nu? Ga zo door en varieer met de materialen en ontdek hoe alles klinkt. Wanneer je meer kokers hebt wordt het nog leuker: Geef elke koker zijn eigen materiaal en maak een hele verzameling van schudkokers. Natuurlijk kunnen er ook andere dingen in, zoals kralen, knikkers, kleine speeltjes, etc. Let natuurlijk altijd op de veiligheid als je kind nog heel jong is. Voor de allerjongsten gebruik je flesjes die ze zelf niet kunnen openen, desnoods lijm je het nog extra goed dicht.

Wanneer je kind een echt knutsel-frutsel kindje is kun je ze allemaal mooi versieren met plaksel, stickertjes, verf of andere dingen die je in huis hebt. En zo maak je een muzikaal cadeautje!

Voor de memory die-hards ga je nog een stap verder: neem allemaal dezelfde kokers en maak van elke vulling er twee: dus twee kokers met kleine steentjes, twee kokers met één grote steen, twee kokers, met zand, twee kokers met een blaadje, etc. Spelen maar! Veel plezier!

lees ook: De spin gaat op muziekles

cadeautje

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *