lieve mevrouwen

lieve mevrouwen

lieve mevrouwen……

Deze dag begon veelbelovend. Dochterlief van 2 dus ik zeg nee, sliep heerlijk uit tot 7.45 uur. Aangezien dit de laatste tijd zelden tot nooit voorkomtging ik fluitend uit mijn bedje om mijn prinsesje lekker te knuffelen en om haar grondig te bedanken voor deze lekkere extra uurtjes slaap!

Voor de nog kinderloze moeders onder jullie lijkt dit misschien zeer onwaarschijnlijk en een ver van je bed show. Je baby zit nog lekker in je buik en hoewel iedereen je zal adviseren om nog lekker te genieten, sla jij dit advies in de wind. Geen idee van wat je te wachten staat. Nooit meer uitslapen….dat zal wel meevallen…..dat gaan wij wel beter regelen….
Geloof me meiden, als de baby eenmaal in het wiegje ligt is niks meer hetzelfde. De ochtend dat je weer eens om 7.45 uur wakker wordt zul je denken aan deze blog en je realiseren dat ik toch gelijk had. En wat zul jij er ook van genieten. Twee uurtjes langer slapen. Lekkerder dan een aardbeiengebakje en nog heerlijker dan een witte Magnum! Mmmmmmm

Naar de stad

Na het ochtendritueel reed ik met mijn puberende peuter naar de stad. Nog altijd heerlijk relaxed na zo’ n goede start van de dag. Hier aangekomen veranderde mijn prinses langzaam in een klein draakje. Ze gooide haar drinken weg, haar rijstwafel weg en haar lievelingsknuffel. Ze was een beetje geïrriteerd, want ze wilde lopen en dat mocht niet van mij.
Mijn peutertje negerend toog ik naar de Hunkemöller. Tijd voor een leuke hippe pyjama voor het naderende kraambed. Toch gezellig als je kraamvisite krijgt en je ligt er een beetje fris en fruitig bij.

Terwijl ik de rekken gretig doorkeek bereikte mijn dochterlief het kookpunt. Schoenen en sokken vlogen door de zaak, gevolgd door haar elastiekjes, haarspeldjes en jas. Mevrouw was er klaar mee. De mevrouw achter de kassa keek naar me en ik zag haar denken; ach daar heb je weer zo’n moedertje die haar kind niet de baas kan. Draakje zette het op een krijsen en ik zat met mijn dikke buik tussen de strings en de hippe hipsters te speuren naar schoen nummer 2. Nergens te bekennen. Inmiddels bereikte ook ik het kookpunt en na minuten zoeken kon in met verhit hoofd, een bijna blote peuter, maar met 2 schoenen de lingeriezaak verlaten!

De lieve mevrouw

Eenmaal buiten veranderde mijn draakje weer in het lieve prinsesje en na een krentenbol was er niets meer aan de hand.
Ik daarentegen was nog altijd verhit. Ik besloot met mijn dikke buik nog èèn winkel te bekijken en dan lekker naar huis te rijden. Voor de etalage bleef ik staan om naar een stoel te kijken die ik wel erg leuk vond voor op het babykamertje.

En ineens was ze daar; mijn LIEVE MEVROUW!
Vanuit het niets stond ze naast me en zei de volgende woorden; meid wat zie jij er goed uit in je zwangerschapskleding! Zo hip en mooi. Je bent echt een stralende zwangere!!!
Nou ik kan je zeggen, mijn dag kon niet meer stuk. Al had ik op dat moment 3 draakjes mee naar huis moeten nemen, ik straalde van oor tot oor. Wat een paar lieve woorden toch niet kunnen doen en wat kwamen ze precies op het goede moment.

Ik geniet er nu nog steeds van. Mijn kleintje ligt nu lekker in haar bedje en dus kan ik aan de slag met de Prachtige Buik van Eva. Eva verwacht binnenkort haar 1e kindje en weet dus ook nog niks van de peuterpuberteit en wat haar allemaal te wachten staat.
Daarom is deze blog voor alle LIEVE MEVROUWEN van Nederland. Ziet u Eva over 2 jaar ergens lopen. Met rood hoofd, krijsende peuter en misschien wel een dikke buik…. Sta dan even stil en geef haar even een complimentje.
We hebben het zo nodig en we genieten er zo intens van….

Namens alle oververhitte moeders, lieve mevrouwen: BEDANKT!

lees ook opgeruimd!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *