7 tips om je kind te helpen bij het leren lezen

lezen

7 tips om je kind te helpen bij het leren lezen en om te zorgen dat het leuk blijft

De 7 gouden tips bij leren lezen

Tip 1 :

Denk niet te vroeg: o hellup!! Ik moet wat doen, de hele klas kan al lezen en die van mij nog niet. Uiteindelijk leren alle kinderen lezen. Maar soms vinden kinderen het fijn en hebben ze er steun aan, als jij ze een beetje helpt,’.

Tip 2:

Let zelf ook goed op en hou bij welke letters in de klas behandelt zijn. Je kind heeft er niks aan als jij letters gaat oefenen die nog niet aan de beurt zijn geweest. Met de letters die aan de beurt zijn geweest kan je natuurlijk ook heerlijk zelf onzin versjes maken. Zo had schrijfster dezes eens een mooi verhaal over Brammetje Beer, de bramen plukte ( we oefenden de BR ).

Tip 3:

Je mag vast wel een boekje lenen van de school ( en ruil dat boekje regelmatig om, anders wordt het wel heeel erg saai.

Tip 4:

De bibliotheek heeft ook boeken! Heel veel en heel leuke (en zo heb je ook nog een gezellig uitstapje).

Tip 5:

Snel leren lezen is feitelijk: leesconditie opbouwen! En n et zo als je je fysieke conditie het best opbouwt door regelmatig te trainen, bouw je leesconditie op door regelmatig te oefenen. Dus 3 dagen niks doen en dan heeeel veel gaan lezen, levert weinig op. Elke dag 10 minuutjes, daar heeft je kind het meest aan.

Tip 6:
Zorg voor een vaste regelmaat, bijvoorbeeld direct na het eten, of ‘s avonds voor het slapen gaan. Wanneer het oefen met lezen een vast punt in je dagritme is, is het heel goed vol te houden, anders blijft het tobben..

Tip 7 :
Eindig elke oefensessie met iets leuks. Dat kan zijn dat jij dan even gaat voorlezen, maar ook een bere knuffel, een kietelbeurt, of samen een spelletje doen.

veel plezier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *