Het is de dag van de rechten van het kind

rechten van het kind

rechten van het kind… ja, ja…ik zie je knikken, die zijn belangrijk!

Want natuurlijk vinden we dat we de rechten van het kind moeten beschermen, kinderen zijn weerloos en ze zijn onze toekomst. We weten dat op ontelbaar veel plaatsen kinderen onder erbarmelijke omstandigheden moeten opgroeien. Ze hebben recht op onze hulp. Dus daarom doneren we, storten we geld. Ik steun zelf twee doelen met betrekking tot kinderen. En het is goed dat we dat doen.
Maar dat mag niet het enige zijn.

Er is – vind ik – ook nog zo iets als betrokkenheid en dat kan zich heel goed uiten in onze kinderen leren dat alle rechten van het kind, heel veel kinderen niet zomaar in de schoot vallen.

Hoe doe ik dat, zal je vragen want ik wil mijn kinderen nog niet belasten met die verschrikkelijke beelden van kinderen in honger en oorlogsgebieden
Ik moet je eerlijk zeggen: dat vind ik zelf ook een lastige. Ik vind dat echt moeilijk. Veel beelden zijn zo schokkend, zo mens en kind onterend, daar moet een kind wel aan toe zijn.

de kamelen bibliotheek

Daarom breng ik op deze dag graag Save the children onder de aandacht met de kamelen bibliotheek. Ik citeer het persbericht “De kamelenbibliotheek is een initiatief van Save the Children om ervoor te zorgen dat kinderen in Ethiopië kunnen blijven leren…….. Zo is er dus de kamelenbibliotheek in Ethiopië waarbij 21 kamelen rondtrekken in de woestijn met koffers volboeken op hun rug. Hiermee worden ruim 22.000 kinderen bereikt. Mahadiya kan boeken lenen als de kamelenbibliotheek neerstrijkt in haar dorp en dat is fijn, want later wil ze ingenieur worden en zo kan ze blijven leren. “Ik ben altijd blij als de kamelen langskomen met nieuwe boeken. Voor mij betekent een boek de sleutel tot kennis”, vertelt ze.” Tot de rechten van het kind hoort zeer zeker het recht op onderwijs ( soms lastig voor te stellen voor onze kinderen)

Nu is er een online boekje verschenen: Maya en de kleine kameel. Dat kun je samen met je kind eens rustig lezen. En zo maak je ze bewust van de verschillen in de wereld, zonder ze angst aan te jagen.

Klik hier om  het boekje te bekijken: www.mahaendekleinekameel.nl.

lees ook eens: ons huwelijk met veel kinderen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *