Als je dreumes bang voor de kapper is

bang voor de kapper

Vreemd is dat toch, mijn oudste kind klom vrolijk in de kappersstoel, maar nummer twee was echt bang voor de kapper.

De meeste vrouwen – ik hoor daar persoonlijk niet bij – vinden het heerlijk om naar de kapper te gaan. Haren wassen, knippen en fohnen, njommie njomie, wat een verwennerij. Ik heb dat dus totaal niet, ik ben nog steeds op zoek naar een kapper waar ik in 9 minuten klaar ben…

In dat opzicht kan ik een dreumes dus uitstekend begrijpen! Want bij een kapper moet je STILZITTEN, hoe ontzettend vervelend.
Maar dat is nog geen reden voor angst, is het wel

Waarom is je dreumes bang voor de kapper?

Dat is eigenlijk heel erg eenvoudig. Omdat wij moeders ze bang gemaakt hebben. Nee, begrijp me goed niet dat wij kappers hebben ingezet als boze mannen.”pas maar op anders pakt de kapper je !!!” Beslist niet. Maar wat heeft die kapper in zijn hand? Juist: een schaar. En wat zegt mama: “pas op met die schaar, die is gevaarlijk!” En dan gaat die enge man ook nog eens ergens bij je oren, waar je hem niet in de gaten kan houden, met die schaar in de weer! Je draait maar met je hoofd, je wil weten wat er gebeurt. En wat zegt mama dan? “Zit nou toch eens even stil!!!”

Begrijp je nu dat vanuit dreumes perspectief, die kapper best eng is ?

Nog een reden om bang voor de kapper te zijn.

Is het je wel eens opgevallen dat er bij kappers een geur hangt van gewassen haar, de föhn en haarlak, gemengd met een snufje haarverf? Voor ons is dat een oude vertrouwde kappersgeur. Maar als je nog nooit bij een kapper bent geweest, zijn dat onbekende geuren.
En dat kan een goede reden zijn, om bang voor de kapper te zijn. Want geuren zijn nu eenmaal ouderwetse, maar duidelijke waarschuwingssignalen!

Conclusie

Je hebt inmiddels vast zelf ook de conclusie getrokken dat die angst voor de kapper vanzelf overgaat. Neem de tijd, laat je kind rustig wennen. Begin een keer met alleen even binnenlopen en kijken, laat de eerste keer alleen wat puntjes knippen. Je zal zien na een tijdje gaan ze graag naar de kapper. ( behalve als je zo’n exemplaar hebt, als ik ben…)

lees ook eens: is je dreumes gelukkig

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *