Vier tips voor een mooie babykamer

,

Is er een kleine op komst? Gefeliciteerd! Het inrichten van een babykamer is een heerlijke klus om het aankomende kindje alvast een beetje te verwelkomen in huis. Maar waar begin je? Wat heeft een babykamer absoluut nodig en hoe creëer je een fijne en zachte sfeer? Met een leuk speelkleed, een mooi ledikant, een verschoontafel en een likje verf kom je al een heel eind. In dit artikel geven we je vier tips voor de perfecte babykamer!

Essentials

Er zijn een paar dingen die elke baby-kamer sowieso moet hebben. Allereerst heb je natuurlijk een fijn en kindvriendelijk ledikantje nodig, waarin jouw kind straks veilig kan slapen. Daarnaast is een verschoontafel essentieel. Zet wat kastjes neer waar de baby-kleding dadelijk in bewaard kan worden en hang een paar fijne en goed verduisterende gordijnen op die de nachtrust van jouw kleine dadelijk kunnen garanderen. Een lekker zacht kleedje op de vloer maakt het helemaal compleet.

Kledingkast

Voor babykleertjes, luiers en handdoeken heb je genoeg opbergruimte nodig. Een kledingkast is daar ideaal voor. Tegenwoordig zijn houten kledinghangers ook helemaal in. Als je die gebruikt, is het misschien handig om nog een extra kastje te kopen voor de andere spulletjes.

Babykleuren

Bij baby-kleuren denken mensen meestal direct aan blauw voor een jongen en roze voor een meisje. Dit is natuurlijk wel een beetje stereotype en het kan ontzettend leuk zijn om daarin een beetje out of the box te denken. Bijna alle kleuren kunnen wel voor een baby, zolang je het maar zacht houdt. Lichtgroen, geel, beige of Lila lenen zich ook uitstekend voor een babykamer. Combineer geschilderde muren met houten of witte elementen. Een behangetje op de muur kan ook, zolang het maar niet te druk is. Rood en zwart zijn een echte no-go in een babykamer.

Zachte elementen

Creëer zachtheid in de babykamer met fijne zachte elementen. Knuffels in de vensterbank, een lekker zacht kleed, een gezellige poef en gordijnen van een zachte stof. Let wel op: ga niet allemaal leuke kussentjes en knuffeltjes in het babybedje leggen. Een pasgeboren baby is erg kwetsbaar in zijn of haar slaap en kan stikken wanneer er allemaal dingen in het bedje leggen. Knuffels kunnen zeker, maar zet ze dus op de vensterbank, op de kast of op de hoek van de verschoontafel. Met pluche en fluffy items krijgt de kinderkamer een zachte, rustgevende en veilige sfeer. Veel succes ermee!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *