7 tips bij het kopen van een zwembad

zwembad

Als ik zo naar de moeders van BabyenKind luister, zijn ze allemaal bezig met een zwembad kopen


En dat is natuurlijk heel erg begrijpelijk: we weten helemaal niet of het ons dit jaar gaat lukken om pootje te baden in de Middellandse Zee. We weten gewoon helemaal niet waar we in de vakantieperiode aan toe zullen zijn. Dus nemen wij moeders het zekere voor het onzekere en zorgen we ervoor dat we verzekerd zijn van vakantiepret in de achtertuin.

Dus is het tijd om eens wat tips voor het kopen van een zwembad op een rij te zetten.

Tip 1: schoon water

Het water in je bad moet natuurlijk schoon zijn, dat hoeft geen uitleg.
Een zwembad met pomp is reuze fijn, want wanneer je een pomp in je zwembad plaatst, wordt je water voortdurend gefilterd en zo blijft het langer in een goede conditie.
Let goed op, dat je een pomp koopt die past bij de hoeveelheid water die in je zwembad gaat. Koop je een pomp te klein dan wordt het water niet voldoende rondgepompt. En ververst het zich dus onvoldoende.

Tip 2: let op de juiste maat.

Dit klinkt heel erg suf, maar vergis je niet! Jullie willen graag een zo groot mogelijk zwembad, waar gezellig iedereen in past. In de winkel denk je: “hmmm, dat gaat best, dat bad is 3 meter breed, en onze tuin is 4 meter!” En dan kom je er thuis achter hoe iedereen zich langs dat zwembad moet wringen…
Neem het stoepkrijt van je kinderen en teken in de tuin uit, waar het zwembad komt. Dan kan je goed zien of er nog ruimte in de tuin overblijft.

Tip 3: accessoires.

Iedereen is blij met het nieuwe zwembad in de tuin en iedereen wil er heerlijk in dobberen en spetteren. En dus koopt zoonlief snel een pizzapunt luchtbed, dochterlief een eenhoorn opblaasband en dat terwijl jij even rustig op en neer wil zwemmen.
Je doet er goed aan afspraken te maken over de hoeveelheid speelgoed die er in het zwembad mag.
Het ouderwets “omstbeurt” is ook hier een goede!

Tip 4: bedenk wat je in de winter gaat doen.

Het blijft natuurlijk geen zomer…een feit dat we nu vrolijk even negeren. Maar in september, oktober is het echt wel gedaan met de pret. En wat moet je dan met je zwembad?
Er zijn verschillende mogelijkheden die in feite op 2 keuzes neerkomen: laten staan of opbergen.
Voor je een zwembad aanschaft is het verstandig ook na te denken, over het opbergen ervan.

Tip 5: hoe stap je het zwembad in?

Het is gebruikelijk om voor het zwemmen te douchen. Dus waarom zou je dat in je eigen zwembad niet doen? Even met badpak en al onder de douche, insmeren met waterproof zonnebrand en heerlijk spetteren maar. Zwemmen de kinderen van de buren ook mee? Ik zette ze ook even onder de douche. We praten hier tenslotte niet over een uitgebreide poetsbeurt. Gewoon even het vuil afspoelen.

Tip 6 : een voetenbankje

Zet voor het zwembad een voetenbankje voor je zwembad. Een voetenbankje met gaatjes of van plankjes. Als mensen via het voetenbankje het zwembad in stappen, vallen zand en steentjes naar beneden. Dat helpt bij het schoonhouden van je zwembad

En tot slot tip 7: vergeet niet te genieten! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *