poppenmoeders

poppen

Sproetie

Ik had een  als een kind een pop, het ding heette Sproetie: ze had groene ogen, oranje rechtopstaande haartjes en …sproetjes. Ze was keihard en je kon niks aan haar bewegen. En toch….
Ik sleepte haar overal mee naar toe, bouwde huisjes voor haar en prutste kleertjes. Van al mijn poppen ( en ik had er een boel ) was zij mijn favoriet.
Mijn zusje had een babypop, die de eer te beurt viel het favorietje te zijn, het was een heel bijzondere pop: een jongetjes pop, met jawel: een plasser.
Vonden wij best boeiend. Wat wil je, we hadden een meidengezin… Volgens mij heeft ze hem nog… Hij heette Willem.

Baby born

Ieder kind, heeft wel een lievelingspop. Bij mijn dochter was het een Baby-Born pop die uitverkorene werd. Ze kreeg hem van een tante. Zo’n tante die een verlangend gezichtje niet kon weerstaan. Maar jeetje heeft die pop zijn geld opgebracht. Er is mee gespeeld en gesold en gedaan. Van alle poppen de enige en de echte….

Mijn buurmeisje gaf ik laatst een stoffenpop: volgens haar moeder de beste pop tot nu toe.. En dat vind ik ook niet raar: deze pop is voor een peuter makkelijk te hanteren. Je kan er zelfs lekker op zitten…
Wat maakt een pop tot een lievelingspop? Ik heb het me vaak afgevraagd, maar het antwoord moet ik schuldig blijven.
Voor het ene kind zijn de kleuren heel belangrijk, een ander kind wil  veel dingen met een pop kunnen doen, weer een ander wil een heel zachte pop, en soms komt een pop gewoon op het goede moment.

Een soort van liefde op het eerste gezicht tussen kind en pop. Zoals ik had met mijn Sproetie. …
Daarom is het fijn dat er zoveel verschillende poppen zijn !

lees ook doe meer met babyfoto’s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *