Done by deer

done by deer

Done by deer een mooi merk

Ik kwam het merk voor het eerst tegen bij de Kleine Fabriek. En ik was er weg van.

Zulk mooi, evenwichtig design. Het straalt aan alle kanten rust en plezier uit.

Die naam triggerde me…

Je begrijpt dat de naam mij triggerde, zal bij jullie ook vast wel zo zijn. Done by deer, het allitereert zo lekker weg.. Maar ja, mijn Engels is goed genoeg om het te vertalen naar: Gemaakt door hert?? Wat moest ik me daar nu toch bij voorstellen?

Inmiddels weet ik het. De Deense designer achter dit merk heet Helene Hjort.

En hjort betekent in het Deens? Juist: hert  (mijn Deense vocabulaire bestond uit twaalf woorden, nu zijn het er dertien).

Het super mooie aan dit merk is, dat het heel strak is, alle overbodige details zijn weggelaten, maar dat het tegelijkertijd zo zorgvuldig is ontworpen, dat het niet saai of kaal wordt. Hun olifantje doet me bijvoorbeeld een beetje aan Nijntje denken. Heel puur getekend.

En het krijgt expressie door de ogen.

Wat maakt Done by deer?

Van dit merk kan je meubels krijgen. Bed, tafeltje, kastje en zo’n fantastische ouderwetse stoel-schommel. En natuurlijk ook beddengoed, dekbedden, aankleedkussen, babynestjes en – vind ik zelf helemaal geweldig – blikken en trommels en dozen. Zo leuk om een kast of commode mee aan te kleden!

Neem bijvoorbeeld de opbergmanden, in drie verschillende afmetingen, allemaal in een stijl, maar allemaal in een iets ander ( elkaar aanvullend ) design. Die koop je niet alleen voor de babykamer, die gaan gewoon de hele kindertijd mee.

Ik moest ook erg lachen om de opbergbakjes waar Things boven op staat. Klopt helemaal. We hebben altijd spullen. Ongedefinieerde spullen, die we wel nodig hebben, maar die zo heerlijk in de weg staan. Hup! In de dingen bak ermee!

De babynestjes

De babynestjes zijn – in mijn ogen – een must have. Je baby ligt er heerlijk comfortabel en knus in. Je kan het gebruiken om in je wieg of ledikantje te leggen. Zo is de overgang van mama’s buik naar de grote buitenwereld kleiner. Je kan het ook in je kinderwagen leggen. Als je ergens op bezoek bent, heeft je kleintje fijn zijn eigen nestje bij zich. Veilig en vertrouwd. Geen gedoe en nauwelijks gesleep. De maat van het nestje pas je aan door de touwtjes aan te trekken. Makkelijker kan het niet.

Ben je toch een beetje uitgekeken op het design? Dan draai je het nestje binnenste buiten en …voila!  Alsof je iets nieuws hebt!

Het nestje is prima wasbaar. Zo fijn wanneer een ontwerper er rekening mee houdt dat onze kleine ukkepukken de boel best eens heel vies kunnen maken!

Daarnaast hebben ze een uitgebreide collectie soft toys ( weer die leuke olifant) en heel veel bordjes, bekertjes en bestekjes. Je zou zo zelf van zo’n bordje willen eten.

Handig zijn de bordjes met verschillende vakjes, dat voorkomt zo fijn dat alle eten door elkaar loopt. Echt prettig wanneer je – zoals ik – een heel kieskeurige eter hebt!

Zoals je altijd hebt, bij een mooi en degelijk merk, zit het qua prijsklasse niet aan de onderkant van de markt. Dat kan natuurlijk wel eens een drempeltje oproepen.

In dat geval ga je gewoon gezellig naar de Done by Deer outlet

Daar vind je vast een leuk koopje!
Lees ook eens: peuter en eten: het kan zo leuk zijn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *