De leukste knuffels, welke zijn dat eigenlijk?

knuffels

De leukste knuffels, welke zijn dat ?

Over knuffels kan je eigenlijk niet eenduidig wat zeggen. Want wat een knuffel is, en zeker wat de leukste is, dat hangt af van de “eigenaar” van de knuffel: je kind!
Ik vertel je niks nieuws als ik je zeg dat kinderen om op verschillende manieren met hun  knuffels omgaan. Het ene kind heeft er wel twintig achter op zijn bed. Allemaal op een rijtje op gestapeld. En probeer als moeder er niet een paar weg te halen. Want je kind kent ze allemaal persoonlijk, en weet precies wie waar op het bed ligt.
Bij dit soort kinderen is het bed opmaken altijd een enorm werk….En als je ze eens lekker wil wassen, moet je dat van te voren aankondigen.
Het grappige van deze kinderen is dat ze zelden of nooit met hun speelgoedbeesten spelen. En er ook niet mee knuffelen, maar dat ze daar op het randje van het bed, wel een functie hebben…

Die ene knuffel…

Dan heb je kinderen die uit hun hele stapel knuffels, net die ene pikken. Die ene echte, die het helemaal is. Dat beest wordt overal mee naar toe gesleept, mag zelfs onder de dekens mee slapen. En reken maar dat er hell to pay is, als deze favoriete knuffel is verdwenen….
Ook deze kinderen maken het hun moeder lastig: het favorietje mag namelijk niet mee in de was….Echt niet, ook niet stiekem als kindlief niet thuis is. Een gewassen knuffel, ruikt niet lekker…

En dan heb je ook nog kinderen die van favoriet wisselen met hetzelfde gemak als waarmee ze van sokken wisselen. Vandaag is beer, de uitverkorene en morgen is het de eenhoorn, en overmorgen is het de roze olifant…
Ik moet bekennen dat mijn dochter er zo eentje was. Ik zei altijd: “ik mag hopen dat ze later niet net zo vaak van vriendje wisselt als nu van knuffel….”
Het is gelukkig goed gekomen…
Overigens: ben je nog op zoek naar een leuk knuffelbeest? Kijk eens bij Lobbes, daar hebben ze zulke leuke!

Lees ook: https://www.babyenkind.nl/gespot/babyfoto-s/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *