Mama en de Sint, over cadeautjes voor mama.

sint en mama

Over sint en mama, maar eigenlijk: over cadeautjes voor mama….

Ik weet niet hoe het bij jullie is mede-moeders, als het aankomt op schoen zetten, maar bij ons zaten er altijd chocolade pieten en sinten in of een speeltje van een euro.
Behalve de nacht dat Sint was aangekomen. Dan was het een groter cadeau.  En bovendien riep ik dan altijd: “Iedereen mag zijn schoenen zetten!!”
En iedere keer weer, ik geef toe dat het flauw was, genoot ik van het verschrikte gezicht van manlief, ”maar ik heb niks voor jou….” 

Het was in die drukke jaren met kleine kinderen een van de weinige cadeautjes die ik voor mezelf kocht. Sint en mama, het gaat best, maar je moet er als mama wel aandacht aan besteden

Op zich was het niet verkeerd dat ik de Sint een handje hielp. Ik weet niet hoe het bij jullie is, ik heb een schat van een man, hij gunt me echt de wereld, maar hij moet het niet hoeven kopen.
Hoewel hij me van haver tot gort kent, wil cadeautjes kopen nooit echt lukken.

Dan kan ik natuurlijk zeggen: Ik wil dit, dat en dat, maar dat is wel heel erg saai. Een vrouw wil met Sint (en kerst) toch ook wel een beetje verrast worden.
Daar heb ik het volgende op gevonden. Zoals de kinderen hun wensen uitknippen en opplakken, Zo maak ik een uiterst duidelijk lijstje. Namen en rugnummer melden ! Dus niet: leuke lippenstift , licht rood maar: “e fireworke like a charm mini lipglass: neutral make –up set”. Gesnapt?
Je geeft minstens 5 items op en stuurt hem daarmee naar de dichtstbijzijnde Douglas ( Douglas heeft  zeer deskundige verkoopsters, dus dat komt goed).

Op deze manier wordt het toch nog een verrassing wat er in je pakje zit. Maar je hoeft niet blij te doen over iets wat je helemaal niet leuk vindt.
Nog een tip: geef bij parfum ook op hoe groot het flesje mag zijn. Anders koopt de schat een halve liter, onder het motto “Dit wilde je toch graag? Lekker veel!!!”

Zo is het jarenlang helemaal gezellig gegaan bij ons met de Sint cadeaus. Nu gaat het anders. Sinds dochterlief volwassen is, gaat zij met haar vader sjoppen. Zij weet exact wat haar moeder mooi vindt/goed staat.
Dat gaan zij samen scoren en daarna gaan ze aan de koffie met appeltaart.

Mama en sint: altijd een succes!

lees ook eens over programereren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *