Speelgoed voor baby en peuter.

speelgoed

Speelgoed voor baby en peuter

Speelgoed is belangrijk voor de ontwikkeling van iedere baby en peuter.
Door te spelen met speelgoed ontwikkelen ze hun motoriek: de grove ( kruipen, lopen, fietsen en de fijne  motoriek ( iets vasthouden ).
Ze leren luisteren ( naar een geluidje of muziekje ) en kijken ( welk vormpje past waarin ?) en jong als ze zijn , als conclusies trekken: (als ik op dit knopje druk, gaat het autootje rijden)
Er is in speelgoed enorm veel keus, speelgoed in alle maten en prijzen, in alle materialen en soorten.

Welk babyspeelgoed koop je wanneer?

Welk speelgoed op welke leeftijd leuk is, of geschikt is, hangt een beetje van het kind af. De een is nou eenmaal verder in zijn ontwikkeling dan de ander.

Te moeilijk speelgoed werkt frustrerend, te makkelijk  is saai. Spelen met het juiste speelgoed (en dat hoeft niet altijd het duurste  van het duurste zijn!) is goed voor de ontwikkeling van je kindje. Maar hoe kies je nou iets wat precies bij de leeftijd past? Vaak staat er wel een richtlijn op de verpakking. Maar maak er ook weer niet een te groot probleem van: grotere kinderen vinden het vaak ook nog leuk om met iets te spelen dat voor baby’s is bedoeld. Veel speelgoed is zo gemaakt dat kinderen er lang mee kunnen spelen.

Nog een tip: bied je kind niet teveel prikkels tegelijk aan.  Daar raken zeker de hele kleintjes van in de war. Dan weten ze niet meer waar ze moeten beginnen en loop je kans dat ze dan maar helemaal niks meer doen! Maak er een goede gewoonte van  ’s avonds alle speeltjes uit het zicht op te bergen ( waarom heb je anders van die leuke opbergkisten) en er elke dag een paar andere speeltjes uit te halen

lees ook Autovakantie met de kids

TESTLINK

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *