Fabels rond het krijgen van een miskraam

Fabels

Er zijn veel fabels over miskramen en moeders die een miskraam hebben gehad worden daar niet gelukkig van

Je zou het niet geloven in deze moderne tijd maar veel mensen hebben nog hele ouderwetse ideeën/geloven in fabels, als het gaat over de oorzaak van een miskraam.

Geloven mensen fabels over miskramen?

Onderzoekers aan het Albert Einstein College in New York zochten dit uit. Uit de resultaten van het onderzoek, kwam naar voren dat 76 procent gelooft in een aantal fabels die volgens experten zorgen voor onnodige schuldgevoelens bij het ervaren van een miskraam. Heel naar voor de vrouwen die een miskraam hebben gehad.

Fabels

– Meer dan 6 op de 10 ondervraagden ziet het als iets ongewoons. Dat is opmerkelijk: 25 procent van alle zwangerschappen eindigt binnen drie maanden zwangerschap.

–  Ruim 70 procent denkt bovendien dat een stresserend moment of langdurige stress de hoofdoorzaak is, iets wat nog steeds niet kon worden aangetoond.

– Verder wordt als oorzaak van een miskraam genoemd: het optillen van zware objecten, soa’s, het langdurig nemen van de pil, het gevoel dat de baby niet welkom is.

– Een hele nare reden die genoemd wordt, is deze: een voorgaande abortus en dat is een fabel eerste klas: het is echt niet waar!

En dit zijn geen fabels

  • In werkelijkheid is 60 tot 80 procent van alle miskramen het gevolg van afwijkingen aan de chromosomen…

Vroege miskramen komen vaak voor: bij tenminste één op de tien zwangerschappen is er sprake van. Dit betekent dat in Nederland jaarlijks 20.000 vrouwen hier mee te maken krijgen

De kans op een miskraam neemt toe met de leeftijd.

Voor vrouwen beneden de vijfendertig jaar is de kans dat een zwangerschap voortijdig eindigt, ongeveer 1 op 10.

Tussen de vijfendertig en veertig jaar eindigt 1 op de 5/6 zwangerschappen eerder dan de bedoeling was.

Tussen de veertig en vijfenveertig jaar 1 op 3. Boven de vijfenveertig jaar is dit voor de helft van de zwangerschappen het geval.

De hardnekkige misverstanden zorgen volgens experten voor onnodig veel schuldgevoelens, aangezien koppels de oorzaak vaak bij het eigen gedrag leggen. En dat is zonde en jammer. Want het is al erg genoeg dat het kindje niet komt…

Bronnen: GoedGevoel.be en gezondheid.be

lees ook: PCOS

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *