Slim omgaan met je peuter

omgaan met je peuter

Slim omgaan met je peuter

Hier vind je allemaal tips, feitjes, wetenschappelijk onderzoek: kortom alles wat jou als moeder kan helpen je peuter beter te begrijpen!
Veel plezier op je ontdekkingsreis. En praat gerust mee op het forum.

omgaan met je peuter

Peuters die weglopen

Vanaf het moment dat mijn jongste zoon kon lopen, ging hij ervandoor. Op zijn korte beentjes dribbelde hij enthousiast de wereld in.

Een vrijheidsstrijder, noemde ik hem altijd vertedert. En nu, 18 jaar later, verbaast het me dat hij niet veel reislustiger is geworden….

Maar goed, het was niet altijd eenvoudig, zo´n kind dat altijd maar op stap gaat...

omgaan met je peuter

Wees slim: voorkom een NEE

Omdat we nette en beleefde mensen zijn en willen dat onze kinderen dat ook worden, geven we graag het goede voorbeeld.Dus zeg je tegen je peuter (in de ik-ben-twee-en-zeg-nee-fase)

Wil jij ook gezellig een boterhammetje eten???

Zullen we je jasje aandoen??

Moet je plassen?

We gaan naar huis, OKE? ¨

Helaas, helaas je peuter is inmiddels een gediplomeerd nee zegger. Dus wat iszijn antwoord op al deze vriendelijke vragen??? NEE!!!!!

voorkom een nee

omgaan met je peuter

Je peuter weigert te delen?

Als je peuter weigert zijn lievelings auto ( of zelfs zijn niet-lievelingsauto ) met een andere peuter te delen, dan is hij niet ongelooflijk egoistisch. Dan gedraagt hij zich al een echte drie-jarige. Delen is een kunst die kinderen langzaam en door de jaren heen leren en dus zijn onderlinge ruzies over speelgoed heel gewoon. Niet willen delen is een normaal deel van de ontwikkeling van je peuter

omgaan met je peuter

Tafelmanieren 1

Niet het makkelijkste deel van de opvoeding?

Kijk naar een 2 jarige die smakelijk zit te eten. Geef toe: jij hoeft niet meer.

De melk vliegt je links om de oren, het broodrechts, de hagelslag gaat recht middendoor. Kortom: etende peuters, zijn geen prechtig gezicht en ze bevorderen je eetlust niet.

Tijd om in te grijpen dus?? Nee zegt Donna Jones, schrijfster van Taming Your Family Zoo: Six Weeks to Raising a Well-Mannered Child, ze begrijpen echt niet wat jij nu wil met dat servetje en die vork

omgaan met je peuter

Zindelijk maken: dit werkt dus echt niet

Over zindelijk maken wordt heel veel geschreven, gepraat en vooral : getobt.

De hele wereld lijkt bol te staan van adviezen, iedereen weet wel hoe het moet en al die kinderen zijn allemaal al zindelijk, alleen jou lijkt het niet te lukken….

Omdat er al genoeg artikelen ( en mede-moeders ) zijn , die je vertellen wat je moet DOEN, geven wij je aan aantal tips over zaken  die je moet LATEN

omgaan met je peuter

Wat is een peuter volgsysteem

De naam zegt het al, met een peutervolgsysteem kan een kinderdagopvang de vorderingen van een peuter bijhouden, zodat er tijdig aan de bel getrokken kan worden, als ergens de ontwikkeling van je peuter stagneert.

In zo’n systeem is aandacht voor  sociaal-emotioneel gedrag, de taal- of de spelontwikkeling.

De leidsters van de peuterspeelzaal of de dagopvang houden het systeem bij.

omgaan met je peuter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *