Wanneer je dreumes je claimt

claimgedrag

waar komt claimgedrag bij een dreumes vandaan.

Oef, dat wist je niet en daar had je ook niet op gerekend, maar je lieve baby verandert langzaam in een bijzonder claimende peuter…

Jij mag niet meer weg, dreumes lief hangt voortdurend aan je rokken. Papa mag niet voeren of naar bed brengen, dat mag alleen mama maar doen, of omgekeerd.
Als iets niet gaat zoals je dreumes dat graag heeft, barst dreumes lief uit in on stopbare huilbuien en pas op , dit kan nog veel erger worden. Je merkt dat je kind ’s nachts wakker wordt en enorm begint te huilen…..Allemaal fraaie staaltjes claimgedrag

Als je het zo leest, klinkt het wel heel simpel om te ontdekken dat je kind je claimt op een manier die voor alle partijen ( ook de dreumes) niet meer leuk en werkbaar is.
Maar zo eenvoudig is het niet. Je kan er duizend procent zeker van zijn dat je dreumes niet op een ochtend opstaat met het idee: “zo vandaag ga ik mijn moeder eens lekker claimen”.

Claimgedrag groeit. Kijk eens kritisch naar jezelf: in eerste instantie was het een soort van schattig, dat alleen papa of mama mocht voeren. Daar ging je gezellig in mee. Je zei niet: “gisteren heeft papa je gevoerd, vandaag doet mama het!”
Huilend kind midden in de nacht? Ach mijn kindje is bang, lekker veilig bij mama in bed….In plaats van: aai over de bol, knuffeltje pakken, toedekken en lekker slapen.

Oorzaken van claimgedrag

Het grappige is, claimgedrag van een dreumes kan in de basis twee oorzaken hebben.
1) het kind krijgt daadwerkelijk te weinig aandacht
2) het kind krijgt teveel aandacht

Het is met elk probleem zo dat je eerst moet weten wat de oorzaak van het probleem is, voor je er iets aan kan doen. Het kan behoorlijk confronterend zijn om te erkennen dat je eigenlijk wat weinig tijd met je dreumes doorbrengt. Want je wil dat helemaal niet! Maar het kan gewoon in de drukte van alledag gebeuren. Niks aan de hand, je hebt het op tijd gemerkt. Besteed wat meer tijd aan je dreumes en kijk of het claimgedrag minder wordt..

Het is veel lastiger om te zien of jij je kind misschien wat teveel aandacht geeft, wat te voorzichtig bent, wat te bezorgd.
Want je bent bezorg uit liefde, je wil het aller aller beste voor je kind. Vaak zijn het de vaders die allang roepen: laat maar een keertje huilen, geef haar toch niet altijd haar zin…

Wanneer een ouder teveel aandacht geeft, te overbezorgd is, is het claimgedrag van je dreumes vooral een poging om zelf iets te regelen.
laat eens wat meer los….hoe moeilijk het ook is en kijk wat er gebeurt.

meer over dreumessen lezen? we hebben meer dan 100 artikelen misschien is 5 leuke dingen voor een dreumes, iets voor jou

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *