Wanneer heeft mijn kind geen middagslaapje meer nodig ?

middagslaapje

Wanneer heeft mijn kind geen middagslaapje meer nodig?

Meestal hebben peuters tegen dat ze twee jaar worden geen ochtendslaapje meer nodig, alleen nog het middag slaapje. Sommige kinderen houden tegen de tijd dat ze drie zijn helemaal maar op met overdag te slapen. Anderen gaan er nog een hele tijd mee door.
Ik kan me nog goed herinneren dat onze dochter toen ze bijna 4 was, ´s middags nog ruim 2 uur sliep. En dat ik me zorgen maakte hoe dat nu moest als ze naar school ging. Maar dat komt allemaal goed. En hetblijkt dat er zelfs kleuters zijn die tot 5 jaar ´s middags nog fijn even hun bedje opzoeken.

 Slaapbehoeften van kinderen is verschillend

Hieruit mag wel duidelijk zijn dat de tijden en hoeveelheden van overdag-slaapjes vanaf een jaar of drie heel verschillend zijn per kind. Maar hoe verschillend overdag ook : alle kleuters hebebn zo´n 12 tot 14 slaap per nacht nodig

Een middagslaapje kan ineens weer nodig zijn

Kleuters die allang niet meer slapen ´s middags kunnen daar ineens weer behoefte aan krijgen als ze heel andere activiteiten gaan doen: ineens veel meer buiten spelen of sporten bijvoorbeeld. Je kleuter zal dit zelden zelf aangeven. Maar als jij merkt dat je ineens met een sjagerijnig kind te maken hebt, leg ´m dan eens in een bedje….

Vaste slaapplek

Als je kind altijd thuis is en niet naar een KVD gaat, zorg dan dat hij zoveel mogelijk z´n middagslaapje neemt op dezelfde plek als waar hij ´s avonds slaapt.
Zo heeft hij een ¨vaste slaapplek¨ en dat helpt bij het in slaap vallen. Lukt dat niet : stop hem dan op het KVD en thuis in bed met bv dezelfde knuffel of hetzelfde dekentje.

lees ook: slaaptips

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *