10 bewijzen dat we anders zijn dan onze kinderen

ouders zijn anders dan dreumessen

Ouders zijn anders dan dreumessen : lees maar.

Het is niet alleen dat we een paar kilootjes zwaarder zijn en ettelijke centimeters langer, waardoor wij van onze dreumesen verschillen. Het heeft ook niets te maken met het feit dat wij een stuk beter onze taal beheersen en kunnen rekenen. En het doet er nog minder toe dat wij veel meer kunnen tekenen dan iets waar je met veel fantasie een regenboog in kan herkennen.

Waar zit ´m het verschil dan wel in?

1) Wij vinden vroeg wakker worden echt geen sport.

Dreumesen staan het liefst op als de zon opkomt en springen vervolgens zingend op hun bed, helemaal klaar voor de actie! Op dat moment zijn wij nog heel of half bewusteloos. Wij vinden het prettig om vroeg NAAR bed te gaan. Niet om vroeg UIT dat bed te komen…ik zeg het: ouders zijn anders dan dreumesen…

2) Wij weten waar de fles terecht komt als je er mee gooit.

Wij willen het natuurlijk niet verpesten voor een dreumes maar wij weten waar een fles terecht komt als je hem uit je kinderstoel gooit: op de grond!

Hetzelfde geldt voor de speen, je lievelingsspeeltje, je eten en dus eigenlijk alles wat je als peuter weggooit en waarvan je van je ouders verwacht dat ze het wel weer voor je oprapen. Alleen maar omdat jij er niet 100 procent zeker van bent dat het echt naar beneden valt!!!

  3) Wij vinden de vuilnisbak dus echt niet interessant.

En dat geldt ook voor de luieremmer, de dooie vogel op de stoep, de konijnenkeutels in het konijnenhok…wij vinden dat echt niet boeiend. Wij vinden dat vies! Tja…ouders zijn anders dan dreumesen

  4) Wij zijn totaal niet verbaasd als we kiekeboe spelen.

Misschien is het iets wat je pas later aan je kinderen moet vertellen…

  5) Wij vinden middagslaapjes de beste uitvinding ever!

Terwijl wij onze dreumes trappelend en gillend de trap opdragen en ze verzekeren dat ze echt maar  heel even hoeven te gaan slapen, zouden wij een moord doen, voor een middag dutje. En een ochtend-dutje en een vier uur dutje…

  6) Als onze handen onder het voedsel zitten, halen we ze niet door ons haar.

En dat doen we al helemaal niet als ze onder de tomatensaus, pindakaas, smeerworst of iets anders heel plakkerigs zitten. Wij kennen gewoon het verschil tussen gel en eten…

  7) Wij houden van onze peuter, maar overleven het als -ie aan de andere kant van de kamer is.

Natuurlijk zijn we graag geliefd, heerlijk: mijn kind houdt van mij !!! Maar moet dat betekenen dat je nog niet naar de keuken kan lopen voor een kopje koffie zonder dat er een luid gebrul opstijgt uit de kamer??? Moet dat betekenen dat er met grote regelmaat een kind aan mijn been vastzit?

 8 ) Wij gedragen ons niet alsof autorijden de moderne variant is van martelen.

Oke, wij houden ook echt niet van een file, of ritten van een paar uur, maar bij het ingespen in het stoeltje al een keel opzetten???

  9) Wij zijn niet dol op danoontje…

Hoe krijgt een dreumes het toch voor elkaar om iedere keer als er zo´n bakje danoontje (of een variant daarop) in van die gif-kleurtjes op tafel verschijnt , helemaal uit z´n dak te gaan??? Een enthousiasme dat wij bewaren voor een goede cocktail (en dan mag het wel een héél goede zijn)

  10) Wij geven de voorkeur aan wat meer variatie in ons leesmateriaal dan alleen maar Nijntje…

Heus wij kennen het uit ons hoofd en het is zelfs niet schattig meer dat onze dreumes het ook uit z´n hoofd kent…

Kortom: wij ouders zijn anders dan dreumesen

maar vinden we dat echt erg? Nee, meestal niet. Let op: ik zei meestal…

lees ook: En deze snaks geef je dus niet…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *