Wanneer ze commentaar geven op je opvoeding

commentaar op je opvoeding

Commentaar op je opvoeding ? Dat is nooit leuk…hoe kan je daar mee omgaan?

Heb je ooit ruzie gehad met een ander moeder omdat ze commentaart had op je opvoeding? En kreeg je niet datzelfde gevoel dat je had toen je zelf nog een kind was en ruzie maakte op het schoolplein?

Ruzie met vrienden en familie over de opvoeding komt vaker voor dan je denkt. En de grootste irritatie bron is je moeder of je schoonmoeder.

Onderzoek naar commentaar op je opvoeding

In een study waar 2000 moeders bevraagd werden,blijkt dat behalve hele naaste familieleden ook volkomen vreemden als de beroemde rode lap op een stier kunnen werken. Zindelijkheidstraining is met stip nr 1, gevolgd door groei, eet en slaap gewoonten.
Allemaal uiterst gevoelige onderwerpen dus.

Wat gebeurt er als ze veel commentaar op je opvoeding geven?

Een op de vier moeders is zelfs zo boos dat ze niet meer spreekt met de andere partij.
Het kan voor moeders heel moeilijk zijn om te horen dat hun kind iets op een bepaalde leeftijd nou juist wel, of nou juist niet zou moeten doen.
Aan de ene kant gaan ze zich zorgen maken: is er iets mis met mijn kind? En aan de andere kant kruipt de vraag op: ben ik geen goede moeder? Dat zijn heel lastige vragen, die een moeder ś nachts uit haar slaap kunen houden….

Het is op zoń moment niet eenvoudig en zeker niet voor een beginnende moeder, om je te realiseren dat ieder kind zich in zń eigen tempo ontwikkelt.De een is zindelijk op zń tweede een ander kind op zń vierde.
Het ene kind is lang, het andere kind is klein……

Dus startende moeders doen er goed aan zich niet bang te laten maken en de commentaren te nemen voor wat ze zijn: de mening van iemand anders.

lees ook Onderkoeling

commentaar op je opvoeding

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *