Vroeg wakker : Help Hij staat om vijf uur bij ons bed!

vroeg wakker

Hoe vaak kunnen moeders s morgens niet uit hun ogen kijken en worden ze pas na de tigste kop koffie weer mens? “hij stond al om kwart over zes aan mijn bed.” ”ze is elke morgen om vijf uur wakker en dan doe ik geen oog meer dicht ”.
Je dreumes is vroeg wakker… Maar is het nu echt nodig dat je dreumes je zo vroeg je bed uit jaagt? Ik geloof het niet!

Wat zorgt er voor dat je dreumes zo vroeg wakker is ?

Trek !

Het klinkt raar maar je dreumes kan best van de honger wakker worden. Dat los je heel eenvoudig op door een half uurtje voor het naar bed gaan nog lekker een banaantje te eten. Of een bakje yoghurt. Of iets anders gezonds.

Licht !

Heb je van die schattige, maar wel heel dunne gordijntjes?? Is het je wel eens opgevallen hoeveel licht daar ( ook in de winter ) doorheen komt?
Tip : hang achter die schattige gordijnen een lekker donker rolgordijn. En je weet zeker dat je dreumes niet vroeg wakker wordt van het licht..

Wees een loedermoeder !

Nee , nu bedoel ik niet dat je je lekker nog een keertje om moet draaien als ze in alle vroegte aan je bed staan te springen. Maar je kan wel zeggen : we gaan nog even slapen, het is nog zo vroeg.
En dan breng je je dreumes terug naar zijn bedje. Zonder verdere gezelligheid.
Ik hoor je denken : dan staat hij er 2 tellen later weer…
Klopt! En daar komt de loeder moeder om de hoek kijken.. Die zegt weer: je bent veel te vroeg wakker, we gaan nog even lekker slapen.
En dat doe je nog zo’n stuk of 10 keer….Je bent een loedermoeder of je bent het niet.

Volhouden!

Het zal je ongeveer een week kosten om je kind te leren dat er s morgens bij  jou niks te halen valt….
en dat is een weekje op en neer wandelen tussen de slaapkamers meer dan waard.

Wees voorspelbaar !

Wanneer jij de ene dag wel om half zes je bed uitkomt om “gezellig”  een ontbijtje te gaan maken, je je dreumes de andere dag naar bed stuurt omdat hij te vroeg wakker is en je de volgende keer het dekbed over je oren trekt en roept; “laat mama alsjeblieft nog even slapen” dan moet je niet raar staan te kijken, wanneer je kind elke ochtend aan je bed staat. Je weet maar nooit of het vandaag de vroeg ontbijt dag is , is het niet?

lees ook : Slapen..jij wil wel maar je peuter niet

15 antwoorden
 1. Kaat Krabbel zegt:

  Mijn ervaring is dat die kinderen het langer volhouden dan een week….ik heb geaccepteerd dat het zo is.
  Gaande weg de jaren iets meer de klok der acceptatie verlegd, dus probeer wel nog even samen te slapen maar weet meestal dat het onbegonnen werk is.

  Deze loedermoeder slingert een tablet met netflix zijn kant op (met koptelefoon) en gaat nog een uurtje liggen dommelen. Of we gaan samen naar beneden, op de bank met dekentjes en een film kijken met een broodje en kop thee.

  Daarbij is het lastig dat op bv werkdagen moeders er ook vroeg uit is en kind vroeg naar oppas moet. Met beetje goed bio ritme ben je in het weekend dan ook vroeg wakker.
  De dag begint vroeg maar eindigt tegenwoordig ook vroeg…..lekker op tijd naar bed dan maar

  Beantwoorden
  • Esther Steenhuis zegt:

   Wat fijn om eens een mama te lezen die ook een tablet overhandigd! Ik ben alleenstaande met een 2 jarige die vanochtend om 5u wakker was en hij is daj ook AAAAN.. Niks terug niks stoppen met roepen.. Die gaat gewoon

   Beantwoorden
 2. Lonneke zegt:

  Gelukkig is deze tijd bij mij inmiddels voorbij en is mijn dochter nu 5 jaar en slaapt redelijk uit. Maar ik herinner mij die ochtenden zo goed nog dat ik om 06.00 uur al eruit was. Ik weet niet waar het precies mee te maken had maar weet dat mijn dochter altijd een heel wakker kindje is geweest. Nu ze naar school gaat merk ik dat ze meer slaap nodig heeft nu ben ik diegene die haar s’morgens moet wekken wat ze niet leuk vind haha

  Beantwoorden
 3. Naomi zegt:

  misschien heb ik geluk mijn dochter is twee en maar heel af en toe is ze vroeg wakker anders tussen 7 en 8 dat vind ik zelf een nette tijd voor een peuter

  Beantwoorden
 4. Janet | thatonetime zegt:

  Oh ik zie mezelf later ook zeker een poedermoeder zijn. Ik vind weinig slaap en vroege ochtenden verschrikkelijk. Ik denk ook dat Netflix mijn beste vriend is (en die van mijn kinderen haha).

  Beantwoorden
 5. Deb zegt:

  Oeff vijf uur is wel heel vroeg!! Maar hier komt een iPad heel goed van pas. Als ze te vroeg wakker worden gaat babytv aan op de iPad en mama sluimert nog even verder

  Beantwoorden
 6. Yousra Yasmine zegt:

  Hihi zo herkenbaar dit. Ik was als kind ook altijd vroeg wakker maar dan mocht ik bij mijn moeder in bed tv kijken. Zo kon zij nog slapen en kon ik tv kijken. Super oplossing.

  Beantwoorden
 7. Laura | I scream beauty zegt:

  Ik ben heel benieuwd hoe dit later bij mijn zoontje gaat! Als hij op ons lijkt slaapt hij iedere dag uit haha! Dat deed ik als kind al, dus mijn ouders hadden geluk!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *