Spiegeltje en uittekenen.

peuterspel

Peuterspel: Spiegeltje, spiegeltje……

Peuters zijn gek op nadoen: je  kan er gek van worden! Ga voor dit spel wel even zitten en maak duidelijk dat het een spelletje is, want voor je het weet, loopt hij/zij je de hele dag te spiegelen.
Zeg gewoon : “kom we gaan een spelletje Spiegeltje spelen” En dan doe jij na wat je dreumes doet. En even later keer je het om: dan moet je dreumes jou nadoen.
Lachen, gieren, brullen. Klap in je handen, maak geluidjes, trek rare bekken, het maakt niet uit.
Na een tijdje heeft je dreumes de truc helemaal door en kunnen jullie heerlijk samen “spiegelen”
En het fijne van dit spelletje is: je hebt er helemaal niks voor nodig! Je kan het overal spelen, in de trein, in de auto en in de wachtkamer van de dokter!

Peuterspel: Lichaam uittekenen

Zorg voor een grote rol papier. Zelf vond ik een restje behangrol ideaal, en als je die niet meer hebt, overweeg dan om er een aan te schaffen. Ze kosten niks en komen vaak van pas.
Goed, leg je dreumes op de rol en “trek hem na” of zet langs zijn hele lijf stippeltjes.
Daarna ga je samen ( of met een groepje ) die tekening versieren. Dat kan met vingerverf en viltstiften. Benoem de lichaamsdelen terwijl je bezig bent: dan heeft je  kind dat ook gelijk maar weer geleerd.
Het is erg leuk om zo’n omtrek op de kinderkamer te hangen. Na een paar maanden al kunnen kinderen zien hoeveel ze alweer gegroeid zijn.
Als je een groepje kinderen moet bezig houden, kan het slim zijn om ze de ene dag “om te trekken ” en de volgende dag alles in te laten kleuren.

lees ook: activiteiten met je dreumes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *