Opvoedtips waar je vrolijk van wordt

opvoedtips

Opvoedtips waar je vrolijk van wordt. Een dreumes opvoeden, kan best vermoeiend zijn, maar het is vooral erg leuk. Wordt het je soms toch teveel? Hier wat tips waar je vrolijk van wordt. Gewoon omdat het kan

* Lees je dreumes iedere dag voor. Voorlezen is niet alleen heel erg knus en gezellig, maar ook van onschatbare waarde voor de taalontwikkeling van je kind. En er zijn leuke boekjes genoeg. Kijk ook eens even in de bibliotheek in de buurt. Met een beetje geluk doen ze daar aan boekstart en organiseren ze peutervoorlees ochtenden. Gratis en voor niks, goed voor de ontwikkkeling van je dreumes en jij komt nog eens andere ouders tegen.

* Vraag je dreumes dingen voor je te halen.Dat vinden ze vaak fantastisch! Je zal verbaasd staan hoe veel dingen ze moeiteloos weten te vinden.

* Een ander leuk spelletje: jij benoemt een lichaamsdeel en je dreumes wijst dat aan! Vergeet niet te kietelen!

Nog meer vrolijke opvoedtips

* Zoek “dezelfde” als je bv bezig bent de was uit te zoeken, laat je dreumes dan eens zoeken  naar de andere sok. Samen simpele vorm puzzels doen ( waar je een koe, een auto etc terug stopt in de vorm ) is ook een heel goede oefening in het herkennen van vormen voor je kindje.

* Moedig je kind altijd aan nieuwe dingen te proberen!

* Verbeter je kind nooit ! Dus als je dreumes  ‘’tata” zegt in plaats van auto, dan zeg jij niet : “nee, zo zeg je dat niet, zeg eens netjes auto !” Je zegt: “ja! Dat is een auto ! goed zo!”

* Wil je kind zichzelf aankleden? Goed zo, laat hem dat vooral doen. Denk niet : “nee, hoor, dat duurt me te lang” want op een dag moeten ze het toch echt zelf kunnen. Hoe eerder je er mee begint, hoe eerder ze het kunnen ( en dus ook hoe sneller) Bovendien vind je dreumes het reuze stoer om zelf sokken aan te trekken.

* Hetzelfde verhaal kan ik ophangen met betrekking tot eten. Laat je dreumes lekker zelf eten en lekker knoeien! Heus, onderzoek laat zien dat kleintjes die gewoon zelf mochten eten en naar hartenlust knoeien, veel en veel sneller “gewoon en netjes” kunnen eten dan kinderen die altijd maar gevoerd werden.

* Een dreumes, doet zelden expres iets wat niet mag. Wees behoedzaam met straf en als je al een time-out geeft: hou het  kort. Laten zien hoe het wel moet is in deze fase de beste strategie.

En? ben je na al deze opvoedtips al een beetje vrolijk?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *