Zelfstandig eten: een onzichtbare mijlpaal

zelfstandig eten onzichtbare mijlpaal

Zelfstandig eten: een onzichtbare mijlpaal, kijk maar mee

Je realiseert het je waarschijnlijk niet maar het zelfstandig eten is een absolute mijlpaal in het leven van je dreumes, Ineens is je kind niet langer van anderen afhankelijk om te eten. En dus in feite niet langer afhankelijk van anderen om te overleven. Ik noem het een onzichtbare mijlpaal omdat er geen moment was waarop het, voor iedereen zichtbaar, gebeurt. Zoals de eerste losse stapjes, het eerste duidelijke woordje.

Zelfstandig eten gebeurt stilletjes.

Zelfstandig eten gebeurt stilletjes.Wat je ziet is dat je schattige dreumes zichzelf vol smeert met banaan. En wat je onthoudt is dat je je vol zorgen af vraagt of hij wel genoeg binnen krijgt.

Wanneer je kind zich zelf begint te voeden heeft hij ook de controle over hoeveel eten hij binnen krijgt.Dat is een andere reden waarom zelfstandig eten een grote mijlpaal is. Maak je niet teveel zorgen dat het niet genoeg zal zijn. Kinderen hebben een natuurlijk instinct voor honger en vol zijn. Dus wordt als ouder niet te gauw bang dat je kind niet genoeg voedingsstoffen naar binnen werkt. En trap vooral niet in de valkuil van lekkere extraatjes!! Dat is de beste manier om dat instinct te verstoren. Als je je echt zorgen maakt, zorg dan voor wat extra vitamientjes.

En de derde reden waarom we het zelfstandig eten een echte mijlpaal mogen noemen is omdat met het leren “eten naar mond brengen en in mond stoppen” het begin gemaakt wordt met de ontwikkeling van de fijne motoriek. Jij ziet dat je kind een boterham met smeerkaas overal weet te krijgen: in zijn haren,oren en neus. Maar langzamerhand komt die boterham waar hij wezen moet: in de mond!

Wat je kind echt aan het doen is: is kracht opbouwen en zijn motorisch geheugen trainen. En leert hij een heleboel over het coordineren van bewegingen. Vaardigheden die straks bij het schrijven, tekenen en touwtje springen weer heel goed van pas zullen komen. Leuk he!

lees meer over zelfstandig eten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *