Je baby leert proeven in de baarmoeder

baby proeven

Het is echt waar, maar je baby begint met proeven als hij nog gezellig in de baarmoeder zit. En die ontwikkeling begint al heel vroeg. Wanneer je baby 8 weken is, beginnen de smaakpapillen zich al te ontwikkelen, maar echt gebruiken kan hij ze dan nog niet.

Met ongeveer 12 weken geeft de placenta de baby voeding: water, ijzer, vitamines, koolhydraten, eiwitten en aminozuren. Kortom al die zaken die we allemaal dagelijks nodig hebben.

Onderzoek heeft uitgewezen dat rond de 16 weken een foetus al smaken kan onderscheiden als zout en even later ook zoet.

Wat de boer niet kent…

Je baby eet wat jij eet, dat is een waarheid als een koe, maar ben je je er ook van bewust dat Je daarmee je baby ook direct aanleert om bijvoorbeeld veel of weinig verschillende smaken te ontdekken en te waarderen?

Kijk, een baby in je buik kan alleen maar proeven, hij ziet niks en heeft nog geen mening. Alles wat jij binnen krijgt, dat eet hij netjes op…( nou ja bij wijze van spreken) Een foetus zal niet op de baarmoederwand bonken en roepen ”ik lust geen spruitjes!!!!” Maar…..voedsel waar je baby in de buik (en aan de borst want daar geldt hetzelfde voor) niet aangewend is, vindt hij toch minder lekker dan voedsel wat hij al kent…

Eet dus gevarieerd

Gevarieerd eten is altijd goed, maar in je zwangerschap is het dubbel nodig. Niet alleen om een gezonde baby op de wereld te zetten, maar ook om je baby te leren proeven, zodat je straks een niet kieskeurig kind aan tafel te hebt…Nou vind ik persoonlijk zo heel af en toe een frietje ook wel een geval van variatie, je hoeft het ook niet te overdrijven.

Maar nu begrijp je ook waarom je kind later, net als jij, dol is op lekker pittig, of een enorme zoetekauw is.

Over zoetekauw gesproken..

Dat zijn we dus echt van nature, jammer maar helaas. Baby’tjes drinken meer vruchtwater dat zoet smaakt, dan vruchtwater dat bitter of zuur is. Tja ik neem het een kind niet kwalijk. Ik drink ook echt liever limonade dan azijn

Wil je meer van dit soort onderzoeken weten?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *